Nøkkeloperatører vil støtte Google-mobil

Ytterligere to store operatører i USA ser ut til å ville støtte Googles kommende mobilplatform.

Nøkkeloperatører vil støtte Google-mobil

Ytterligere to store operatører i USA ser ut til å ville støtte Googles kommende mobilplatform.

Wall Street Journal fortsetter i dag sin beretning om Googles kommende plattform for mobiltelefoner, i forkant av en offisiell kunngjøring som ventes i løpet av et par uker.

Google har spesifisert et lag med mellomvare og tilrettelagte tjenester, med tanke på mobiltelefoner forhåndslastet med alle selskapets tjenester, som e-post, søk, kart og video (YouTube). Denne programvaren er åpen, slik at tredjepartsutviklere kan tilrettelegge Google-laget for ytterligere tjenester. Man tenker seg for eksempel at GPS-telefoner vil kunne få applikasjoner som nyttiggjør seg karttjenesten Google Maps.

    Les også:

Forretningsmodellen til Google-mobilen krever partnerskap med både mobiloperatører og med produsenter av mobiltelefoner. Det skal være inngått avtaler med produsentene HTC og LG, og med operatørene T-Mobile USA, Orange og 3 UK.

I dag skriver avisen at ytterligere to amerikanske operatører, Verizon Wireless (felles selskap av Verizon og Vodafone) og Sprint Nextel skal være i «avanserte samtaler» med Google. Disse er henholdsvis USAs nest største og tredje største mobiloperatører. Google skal også ha samtaler gående med USAs største mobiloperatør, AT&T, men avisen skriver at det er uklart hvor langt disse diskusjonene er kommet.

Verizon bestemte seg i forrige uke for ikke å anke en avgjørelse i USAs teletilsyn FCC i Googles favør i en strid mellom Verizon og Google om tilgang til radiofrekvenser. Avisen skriver at Verizon benekter enhver sammenheng mellom samtalene med Google og deres avgjørelse om å trekke anken.

Ifølge Reuters utstedte France Télécom, eieren av mobiloperatøren Orange, et formelt dementi av Wall Street Journals påstand om samtaler mellom dem og Google.

Til toppen