FORBRUKERTEKNOLOGI

Nolan Bushnell kommer til Technoport

Mannen bak verdens første videospill og grunnleggeren av Atari Corporation.

Atari-gründer og serieentreprenør Nolan Bushnell (72) er trekkplaster på innovasjons­konferanse i Trondheim neste måned.
Atari-gründer og serieentreprenør Nolan Bushnell (72) er trekkplaster på innovasjons­konferanse i Trondheim neste måned. Bilde: GDC Online/Wikimedia Commons
6. feb. 2015 - 07:50

Nolan Bushnell sto bak det første videospillet noensinne, han introduserte USA for spillkonsollen og grunnla verdenskjente Atari Corporation.

Han blir også ofte kalt grunnlegger av videospill-industrien, og har de siste årene vært kjent som profilert entreprenør.

Nå kommer han til Trondheim på Technoport-konferanse. Konferansen finner sted 18.-19. mars og samler de nyeste tankene innen innovasjon.

Ansatte Steve Jobs

Bushnell er også kjent for boka «Finding the next Steve Jobs», og var tidligere arbeidsgiver for Apples grunnleggere Steve Jobs og Steve Wozniak. I 1976 fikk Bushnell tilbud om å kjøpe aksjer for 50.000 dollar i Jobs nyoppstartede selskap.

Bushnell takka nei til det.

De siste årene har han grunnlagt verdens første teknologiske inkubator Catalyst Technologies, det første bilnavigasjonssystemet Etak, et selskap som produserer roboter Androbot.

Fakta om Technoport

Technoport er en medlemsforening som jobber for å bidra til økt innovasjon lokalt, nasjonalt og internasjonalt. De utvikler og arrangerer møteplasser som fører til økt innovasjon.

Målsetningen med årets Technoport-konferanse er å inspirere nåværende og framtidige innovatører og entreprenører i alle former og fasetter.Nå jobber han med Brainrush, et videospillselskap som skal forbedre undervisningsprosesser ved hjelp av kognitiv vitenskap.

Les også: Sjakkspill på bare 487 bytes

Kroneksemplet

Gøril Forbord, leder av Technoport sier at Bushnell er kroneksemplet på en vaskekte entreprenør eller innovatør.

– Ikke bare har han bare sprengt grenser, men han har grunnlagt en helt ny industri, som dataspillindustriens far. Det at han også har over 20 selskap på samvittigheten og i dag jobber for å utvikle ny teknologi for et bedre samfunn gjennom spillifisering av undervisning og hjelpemiddel for demente, gjør ham ekstremt relevant for vårt publikum.

GAMLE KOLLEGER: Bushnell er her avbildet sammen med Apples medgründer (til v.) Steve «The Woz» Wozniak, som han i sin tid ansatte. <i>Bilde: Wikimedia Commons</i>
GAMLE KOLLEGER: Bushnell er her avbildet sammen med Apples medgründer (til v.) Steve «The Woz» Wozniak, som han i sin tid ansatte. Bilde: Wikimedia Commons

Var det vanskelig å få tak i ham?

– Det morsomme med å jobbe med konferanseprogram er jo nettopp at når noen først takker ja, er det veldig enkelt. Men det å finne de som takker ja, kan være veldig vanskelig.

Hvorfor nettopp han til Technoport?

– Fordi vi både håper å tror at han kan holde et underholdende og lærerrikt foredrag som kanskje kan inspirere noen til å ta sats og forsøke noe lignende selv.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Ronny Andersen i Spillmakerlauget i Trondheim sier at det er stort at Bushnell kommer til Trondheim.

– Det blir spennende å høre hva synes om hvordan spillbransjen kommer til å utvikle seg fremover.

Flere fra USA

I tillegg til Bushnell får Technoport besøk av:

  • Samantha Quist tidligere markedsføringsleder av Google sine produkter som nå inspirerer unge kvinner inn i entreprenørskap og innovasjon.
  • Pascal Finette en serie-entreprenør som arbeider med å få frem nye gründere ved Singularity University's Startup Lab.
  • Anne Kjær Reichert, gründeren som har tatt med seg det suksessfulle Peace Innovation Lab konseptet fra Stanford University og lansert en spin-off i Berlin.
  • Angela Lamont, direktør for verdens eneste folke-finansierte månelanding (ikke i overført betydning) the Lunar Mission One space program.

Av norske entreprenører vil man møte Alf Egil Bogen og Geir Førre som har begge bygget sine karrierer basert på mikrobrikker.

Technoport gjentar også suksessen fra i fjor og vil organisere Live Crowdfunding Experience.

– Fire norske startups vil presentere seg selv og sin produktidè foran publikum i en fullsatt storsal på velkjente Studentersamfundet. Hvem som helst i publikum kan kjøpe aksjer i de fire oppstartbedriftene, sier Forbord.

Under Technoport14 ble den første norske crowdfundingen av denne typen arrangert og det ble en stor suksess. Til sammen ble det samlet inn omkring 700 000 kroner på en kveld.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.