Nølende utrulling av Firefox 11

Kommer med sikkerhetsfikser og flere utviklerverktøy.

Nølende utrulling av Firefox 11

Kommer med sikkerhetsfikser og flere utviklerverktøy.

Mozilla lanserte i går Firefox 11, men vil vente med å tilby gjør denne versjonen tilgjengelig for automatisk oppdatering hos brukerne.

Firefox 11 ble utgitt som planlagt, men på forhånd kom det rykter om at utgivelsen ville bli forsinket på grunn av sårbarheten som ble utnyttet i forbindelse med ZDIs Pwn2Own-konkurranse i forrige uke.

Dette viser seg ikke å være tilfellet. Johnathan Nightingale, senior utviklingsdirektør for Firefox skriver her at den aktuelle sårbarhetene allerede var blitt identifisert av Mozilla og rettet i stiftelsens interne prosesser. Denne sikkerhetsfiksen er derfor inkludert i Firefox 11.

En oversikt over sårbarhetene som har blitt fjernet, finnes her.

Årsaken til at Firefox 11 foreløpig ikke blitt automatisk rullet ut til de eksisterende brukerne, er at Mozilla vil avvente eventuelle problemer som gårsdagens sikkerhetsoppdateringer fra Microsoft kan medføre. Nightingale påpeker at dette har vært tilfellet tidligere. Nye versjoner av Firefox utgis med seks ukers mellomrom, og denne gangen sammenfalt dette med Microsoft «patchetirsdag».

Firefox 11 inneholder først og fremst nyheter rettet mot webutviklere. Flere av disse er beskrevet i denne artikkelen. Dette inkluderer Style Editor for CSS-redigering og Page Inspector 3D View, som lar utviklere visualisere websider i 3D.

Det er nå mulig å lagre filer i IndexedDB, mens støtten for Websockets er nå offisiell og uten prefiks. Det skal nå være mulig å teste SPDY-protokollen for raskere lasting av sider.

For vanlige brukere tilbys det i all hovedsak to forbedringer. Den ene er muligheten til å importere brukerdata fra Google Chrome. Den andre er at det nå er mulig å synkronisere nettleserutvidelser på tvers av ulike datamaskiner.

En oversikt over de viktigste endringene finnes her.

Inntil Mozilla aktiverer automatisk oppdatering til Firefox 11, kan brukerne manuelt sette i gang oppdateringen via Hjelp-menyen i nettleseren.

    Les også:

Til toppen