JUSS OG SAMFUNN

Nøler med å tvangsselge Telenors aksjer

Namsmannen i Moskva viser til «uløste spørsmål».

19. aug. 2009 - 07:27

Oslo (NTB): Namsmannen i Moskva sier det er visse «uløste spørsmål» i forbindelse med salget av Telenors aksjer i mobilselskapet VimpelCom. Fortsatt er ikke aksjene lagt ut for salg.

Det er det statlige russiske selskapet Rosimustsjestvo som skal tvangsselge Telenors aksjer til en verdi av 11 milliarder kroner. Men selv om de har fått fullmakt til å selge, er ikke aksjene lagt ut for salg, bekrefter Telenors pressetalsmann Dag Melgaard overfor NTB.

– Det foreligger noen uløste spørsmål i forbindelse med prosedyrene for overføring og prissetting, sier namsmann Artur Parfjontsjikov ifølge Reuters. Han sier også at russiske myndigheter fortsatt studerer avgjørelsen fra rettssaken i Omsk i mars, da Telenors aksjer ble tatt i arrest.

Melgaard sier det er vanskelig å tolke hva som ligger i dette, men håper det betyr at aksjesalget lar vente på seg.

– Det er uhyrlig hvis aksjene selges før ankesaken i september er avgjort. Hvis dette betyr at aksjene ikke skal overføres før alt er grundig sjekket, er det positivt, sier Melgaard.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.