Nominasjonene strømmet inn til siste slutt

Helt til mandag kveld fortsatte juryen å motta nominasjoner til digitoday-prisen. Her er de mest interessante blant dem, samt en oversikt over de mest sannsynlige vinnerne.

Helt til mandag kveld fortsatte juryen å motta nominasjoner til digitoday-prisen. Her er de mest interessante blant dem, samt en oversikt over de mest sannsynlige vinnerne.

digitoday-prisen deles ut i kveld. Juryen vil vente
til seremonien med å offentliggjøre de tre
finalistene. Her skal vi presentere de
mest interessante blant de siste forslagene
som leserne sendte inn.

Til slutt legges fram listen over de ti kandidatene
som etter juryens syn ligger best an til å nå
fram til de tre finaleplassene.
Les om de første nominasjonene i disse artiklene: Flere nominasjoner til digitoday-prisen
Nå nomineres det til digitoday-prisen!


dt-prisen 2000
dt-prisen 2000 deles ut på Smuget i Oslo tirsdag 12. desember kl 17:30. Arrangementet sponses av bl. a. IT-Akademiet. For mer informasjon om dette og andre trend-arrangement, se digitodays trend-sider.Adressen er http://www.digitoday.no/trend.
Prisen deles ut til den norske bedriften med det beste IT-produktet eller IT-baserte tjenesten som er lansert i 2000, og som har imponert juryen mest. Prisen har vært delt ut to ganger tidligere. I 1998 kåret vi søkeselskapet Fast Search & Transfer, i 1999 vant SPCSs økonomisystem Rubicon Global. I fjor var vi dessuten så imponert av forhåndsvisningen av iFinger, at vi kåret dem til "Beste nykommer 1999".


De siste forslagene fra våre lesere:
Maponweb.com AS tidligere Ugland Totalkart AS, leverer en kartsøketjeneste som er enestående i sitt slag. Den norske tjenesten har vært i drift siden juni. Målet er å tilby tjenester for hele Europa med detaljerte kart og søking på gateadresser.

Contempus har med sitt produkt Presentment levert et interessant skritt i retning det papirløse kontoret. Skal du distribuere et dokument, lar du Presentment fange det opp fra utskriftskøen. Dokumentet formateres for lesing i nettleser, og det genereres en melding - e-post, SMS eller WAP - til mottakeren med en link til dokumentet.
search4science er en gruppe på 35 forskere og studenter som har bygget opp en database av 50.000 vitenskapelige ord og uttrykk, med relevante synonymer og tilleggsord. Databasen brukes til søk i vitenskapelige dokumenter. Det er utviklet programvare som gjør at databasen vokser og forfines på egen hånd, basert på hva brukerne gjør med den. Tjenesten har fått et enkelt men kraftig brukergrensesnitt. Den ble åpnet 1. desember.


BarniMagen AS har opprettet en portal for gravide som på ti måneder har fått over 8200 medlemmer. Nettstedet oppnådde 880.000 sidevisninger i november. Nettstedet suppleres med egne treff, med en kontakttelefon, med flere svartjenester på spørsmål sendt inn per e-post, og med aktuelle debatter. Den store oppslutningen viser både hvor stort behovet for BarniMagen er, og hvor godt det fyller dette behovet.


Hvis du ser på kandidatene nevnt i denne artikkelen og i de to forrige presentasjonene av kandidater til digitoday-prisen, ser du også hvor stor spennvidden er, fra maskinvare til applikasjoner til nettjenester og nisjesatsninger. Dette er vår liste over de ti mest sannsynlige kandidatene til de tre finaleplassene. Rekkefølgen er alfabetisk:

  • BarniMagen
  • ePocket Solutions
  • Ibas AS
  • Maponweb.com
  • Netaxept
  • NextGenTel
  • Opera Software
  • Screen Media
  • Skandiabanken.no
  • Trustix
Til toppen