Nord-Troms får trippelnett

Nord Troms Kraftlag skal bygge et supernett med trippeltjenester til private og bedrifter i Nord Troms og Kautokeino.

Nord Troms Kraftlag skal bygge et supernett med trippeltjenester til private og bedrifter i Nord Troms og Kautokeino.

Nord Troms Kraftlag har sammen med flere andre norske e-verk inngått en samarbeidsavtale med iVisjon i Kristiansand for levering av multimediatjenester i nettet.

I 2005 er det i første omgang planlagt en utbygging av fiber-til-hjemmet-kunder som omfatter cirka 400 husstander og bedrifter. Dette vil skje gjennom en utvidelse av det eksisterende nettet i Nordreisa, i tillegg til utbygging av deler av Kåfjord, skriver iVisjon i en pressemelding.

Kundene til Nord Troms Kraftlag vil få muligheten til å knytte seg til bredbåndet som energiselskapet bygger ut. Dermed åpner det seg en verden av hurtig internett-tilgang, rimelig telefoni og 40 digitale tv-kanaler – alt levert gjennom bredbåndskabelen. I tillegg blir det mulig å leie filmer og tv-programmer via fjernkontrollen.

– Spennvidden blir stor og vil variere fra lokal-tv til Ringenes Herre, akkurat når det måtte passe seeren, sier Øyvind Klausen, direktør og ansvarlig redaktør i iVisjon AS.

Klausen har vært med på å utvikle den mest innholdsrike media- og kommunikasjonspakken til husholdninger i Norge i dag.

– Vi tror investeringen vil kunne bidra til økt verdiskapning og sysselsetting i regionen, sier administerende direktør Erling S. Martinsen i Nord Troms Kraftlag.

Til toppen