Nordea har verdens mest brukte nettbank

Målt i antall transaksjoner er Nordeas nettbank verdens mest brukte. Banken har nylig også nådd en milepæl i antall nettbankkunder.

Målt i antall transaksjoner er Nordeas nettbank verdens mest brukte. Banken har nylig også nådd en milepæl i antall nettbankkunder.

Onsdag annonserte Nordea at banken har passert 3,5 millioner nettbankkunder. Nettbankkunde nummer 3,5 millioner, en kvinne som bor i Trondheim, fikk i går overrakt en mobiltelefon i gave fra banken.

Bruken av Nordeas nettbank har økt med sju prosent i første halvår, og Nordea tar sikte på å øke antallet nettbankkunder til 3,7 millioner i andre halvår av 2003. Størst prosentvis andel av betalinger over nettbanken skjer i Norge, der 54 prosent av personkundenes betalinger skjer over nettet. Andelen blant bankens samlede kundemasse er 41 prosent.

    Les også:

Banken tror prosentandelen vil øke ytterligere etter hvert som eFaktura får mer tilslutning.

Nordea skriver i pressemeldingen at selskapets nettbank er den mest brukte i verden, målt etter antall betalingstransaksjoner. Fra januar til juni logget kunder seg på 62,1 millioner ganger og utførte 71 millioner betalinger. I juni utførte kundene 12,5 millioner betalinger, noe som er det største antall betalinger på én måned i Nordeas historie. I Norge passerte nettbanken en million betalinger for første gang i juni.

Av de nordiske landene har Nordea flest nettbankkunder i Sverige, omlag 1,5 millioner. Finland kommer som nummer to med 1,2 millioner nettbankkunder. Danmark har nær en halv millioner kunder og Norge 265.000.

Til toppen