RESULTATERFINANS

Nordic VLSI inn i svenske husholdninger

Ericsson og com hem bruker Nordic VLSI på "the last leg" inn i apparatet.

Ole-Andreas Krohn
21. sep. 2000 - 14:17

Nordic VLSI har spennende dager i denne uken. To viktige partnere skal lansere produkter som kan gi selskapet et viktig volumløft i tiden fremover. Dette kom frem under en presentasjon selskapet gjorde i morgentimene i dag.

På nettmessen i Stockholm i disse dager lanserer et større nordisk telekomselskap en enhet som skal styre bredbåndstrafikken i de tusen hjem. Nordic produserer radioenheter som kan kommunisere trådløst og som dermed muliggjør at bredbåndsenheten, dvs boksen som sitter i enden av kabelen, kan kommunisere trådløst med annen teknologi i huset. Dersom lanseringen blir en suksess, forventer Nordic betydelige leveranser og økt omsetning av sine komponenter til denne enheten.

Det er lite kvalifisert gjetning som skal til for å koble denne nyheten sammen med gårsdagens melding fra Ericsson om samarbeid med kabel-TV-selskapet com hem i utviklingen av bredbåndsløsninger for denne type trafikk . Tjenesten for overvåkning og styring av hjemme-elektronikk vil benytte seg av com hems kryssmediaplattform. Hensikten er at forbrukeren skal kunne fjernstyre de varme-, ventilasjons- og alarmsystemer hun måtte ha i huset.

For å få dette til er det imidlertid nødvendig at boksen i enden av bredbåndskabelen kommuniserer med de forskjellige apparatene. Dette bør helst skje uten at man trenger å legge en mengde kabler inne i huset.

I utgangspunktet vil com hem tilby produktet til 3.000 bredbåndskunder. Kunder i Linköping skal være de første til å teste løsningen allerede i oktober. Etter hvert er det meningen at teknologien skal tilbys alle selskapets kunder. Com hems kundebase omfatter 1,3 millioner svenske husholdninger.

Samtidig lanserer et nytt, ikke navngitt, amerikansk selskap i disse dager et digitalt filmkamera på PhotoChina-messen. Nordics komponenter inngår også her som et viktig element i produktet. En suksess for dette kameraet vil bety høyt volum og etterspørsel etter disse komponentene.

Kamerakomponenten er utviklet i et samarbeid mellom Nordic og kjøperen. Leveransen blir av selskapet definert som en såkalt ASIC Custom Component leveranse. Dette innebærer at Nordic allerede har mottatt syv millioner kroner for utviklingen av komponentene. Kunden eier dermed den teknologien som ligger i produktet, mens Nordic fortsetter å fungere som leverandør.

I første omgang er det snakk om leveranse av 20.000 enheter i 4. kvartal i år. Nordic venter leveranser til en verdi av minimum ti millioner kroner per år av dette produktet. Ledelsen understreker at de er komfortable med betydelig høyere anslag dersom kameraet slår an.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.