Nordisk digital markedsplass skal selge for 40 milliarder

Danske Bank, Mærsk Data, Post Danmark og Tele Danmark går sammen om å etablere en nordisk B2B-markedsplass på Internett og forventer en omsetning på 40 milliarder kroner i løpet av få år.

Danske Bank, Mærsk Data, Post Danmark og Tele Danmark går sammen om å etablere en ny nordisk business-to-business (B2B) markedsplass på Internett, hvor kjøperne og selgerne kan møtes og handle varer og tjenester online, melder selskapene i en felles pressemelding.

De fire samarbeidspartnerne investerer totalt 100 millioner danske kroner, tilsvarende 108 millioner norske kroner, i et nytt selskap ved navn gatetrade.net a/s, hvor partene vil eie 25 prosent hver.

Ifølge avtalen mellom de fire partnerne åpner den elektroniske markedsplassen i begynnelsen av 2001.

Det totale B2B-markedet i Europa forventes å bli på cirka 1.500 milliarder euro, eller ufattelige 12.000 milliarder kroner i år 2005, og den elektroniske samhandelen vil utgjøre en stigende andel av markedet.

De fire selskapene forventer at deres samlede ekspertise, størrelse og kundebase vil sikre markedsplassen et solid forretningsgrunnlag. Det forventes at omsetningen vil overstige 40 milliarder kroner i løpet av få år, og vil beskjeftige cirka 50 medarbeidere.

På den åpne og uavhengige markedsplassen vil selskaper blant annet kunne legge varekataloger inn, handle, invitere andre selskaper til å komme med bud på en ordre og legge ut varer som andre kan by på.

Gatetrade.net er sikret en betydelig aktivitet helt fra begynnelsen av, fordi de fire partnerne vil foreta sine innkjøp via den nye handelsplassen. Partnerne har kontaktet flere private og offentlige virksomheter som ønsker å benytte den nye markedsplassen.

Partnerne forventer at gatetrade.net vil bidra positivt til fremtidens B2B-handel, da den vil bety nye forretningsmuligheter og lavere omkostninger på grunn av mer effektive løsninger for både selgere og kjøpere, bemerker eierne i pressemeldingen.

Til toppen