KARRIERE

Nordisk forskningsnett har fått opp farten

Har fullført kraftig oppgradering av NORDUnet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. sep. 2009 - 12:52

NORDUnets IP-baserte kjernenett har nå blitt oppgradert til å levere hastigheter på 40 Gbit/s. Nettverket binder sammen de ulike nordiske akademiske forskningsnettene, inkludert den norske Uninett, og vil gi universiteter og forskere i Norden ytterligere båndbredde samt styrke det internasjonale samarbeidsmiljøet.

Det oppgraderte nettverket er bygget med tanke på framtidig oppgradering til 100 Gbit/s. Det tillater opptil 96 parallelle kanaler på et enkelt fiberpar.

- Siden første fase av NorthernLight optiske nettverk i 2007, har forskere i Norden bedret sine muligheter til å delta i og lede større europeiske forskningsprosjekter. Oppgraderingen av NORDUnets kjernenett plasserer det nordiske universitets- og forskningsmiljøet i verdensligaen, sier René Buch, administrerende direktør i NORDUnet, i en pressemelding.

- Det er en stor prestasjon at universitetenes fakulteter i de nordiske landene nå er knyttet sammen gjennom dette nettverket. Universitetene har punkt-til-punkt kommunikasjon via dedikerte nettverk, og unngår å måtte investere i svitsjer og rutere. De nordiske landene vil ha en full avkastning på investeringen i forskningsnettet i løpet av noen år, sier Janne Kanner, direktør for Funet Network Services, i en pressemelding.

Oppgraderingen er utført av Alcatel-Lucent og IPnett.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.