FORBRUKERTEKNOLOGI

Nordisk Mobiltelefon skal lansere tirsdag

20. juni skal Nordisk Mobiltelefon bytte navn og åpne sitt 3G-nett, basert på den amerikanske CDMA-teknologien.

19. juni 2006 - 10:54

De første har allerede tatt sommerferie og vinduet for å lansere nye tjenester og produkter i Norge før sommeren lukker seg fort.

9. juni skrev digi.no at Nordisk Mobiltelefon snart skulle lansere sitt nye 3G-nett og i dag morges kom innbydelsen. Selskapet innkaller til pressekonferanse i morgen og selskapet er ikke redd for å bruke store ord.

"I morgen presenterer det norske selskapet Nordisk Mobiltelefon Norway AS Norges første landsdekkende mobile bredbåndsnett. Selskapet vil være det første som virkelig kan innfri politiske lovnader om "bredbånd til alle", uansett hvor i landet man bor og ferdes, " skriver Nordisk Mobiltelefon.

Men selskapet har delvis rett. For med sin amerikanske CDMA-teknologi vil selskapet gi både en dekning og hastighet som langt overgår Telenor og Netcoms 3G-nett. Selskapet nett dekker veldig store deler av Norge og hastigheten vil kunne komme opp i 2,4 Mbit, mot Telenor og Netcoms maksimale 384 KBit i sekundet.

Nordisk Mobiltelefon-sjef Nils Petter Tetli fortalte til digi.no 9. juni at selskapet først skal satse på datatrafikk - telefoner vil bli lansert senere. Bildet viser modemet og antennen selskapet har latt testkunder bruke.

Men valget av CDMA har en tung nedside: Datamodemene og mobilene man kjøper kan i utgangspunktet ikke brukes i Telenor og Netcoms nett, selv om det er lovet kombinasjonstelefoner.

Her kan du lese alt om tekniken og hva selskapet skal lansere:

    Les også:

Pressemeldingen avdekker at selskapet skal gi seg selv et nytt merkenavn, "Nordisk Mobiltelefon" er et tungt og ganske generisk navn.

Man skal også presentere samarbeidspartnere på pressekonferansen, men innkallingen røper den viktigste. "Ms Fang Rong, Vice President, General Manager of International Marketing division, ZTE " skal være til stede på lanseringsmøte i morgen.

ZTE er en stor kinesisk produsent av både nettverksutstyr, modemer og mobiltelefoner for CDMA-nettverk. Men Nordisk Mobiltelefon kan også velge å selge mobilene Nokia, Motorola og mange andre i dag tilbyr i blant annet USA.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.