Nordisk Mobiltelefoni fikk ikke nok penger

Nordisk Mobiltelefoni kom ikke i mål med sin emisjon, noe som kan utsette lanseringen av det nye mobil-datanettet.

Nordisk Mobiltelefoni fikk ikke nok penger

Nordisk Mobiltelefoni kom ikke i mål med sin emisjon, noe som kan utsette lanseringen av det nye mobil-datanettet.

Nordisk Mobiltelefon bygger ut et mobilnett med de gamle NMT-frekvensene. Med amerikansk mobilteknologi tilbyr har selskapet åpnet et trådløst mobildata-nett til for en mindre gruppe brukere.

Selskapets nett kan også brukes til samtaler, forløpig har man fokusert på et datatrafikk med et datamodem.

I januar fortalte selskapets gründer, Arnfinn Røste, at Nordisk Mobiltelefon (NMT) skulle hente inn nye 350 millioner kroner for å finansiere utbyggingen. Det er meglerhuset DnB NOR Markets som bistår selskapet med å hente kapital.

    Les også:

Men dette er stort sett det NMT vil fortelle. Hva selskapet prises til i den pågående emisjonen, hvem som er eiere per i dag og hvem de henvender seg til vil ikke selskapet ut med.

Nå viser det seg at NTM sliter med å overbevise investorene. I følge dagensit.no er emisjonen nå på plass. Men NMT har bare fått inn 170 millioner kroner. Emisjonen er også forsinket - den skulle vært på plass i løpet av første kvartal, fortalte Røste i januar.

Dermed kan NTMs planer om å åpne nettet for vanlige kunder i mai eller juni bli utsatt. Selskapet har tidligere antydet at man skal utplassere utstyr i over 1000 mobilmaster. Om NMT skal leie plass i for eksempel Telenors TV eller mobil-master eller bygge mastene selv har ikke selskapet sagt noe om.

Hvem som har skutt inn penger, hva NMT må gjøre med den halverte emisjonen og om det påvirker lanseringen vil ikke Røste si noe om.

Da digi.no fikk tak i Røste, sa han bare at han ikke ville kommentere noen ting og la på.

Her kan du lese mer om NMT og deres norske mobildatanett.

Til toppen