BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nordisk sikkerhetspakke for Pocket PC 2002

Pointsec, datter til Protect Data, har laget en sikkerhetspakke for Pocket PC 2002 med passordbeskyttet pålogging og automatisk kryptering av data.

5. okt. 2001 - 08:26

Operativsystemene for hånd-PC-er er laget for å være så hendige som mulig. De er raske til å starte opp og gir deg umiddelbar tilgang til data og applikasjoner fra der du sist brukte apparatet. Mister du en hånd-PC, har uvedkommende den samme umiddelbare tilgangen til alt som er lagret på maskinen, fra avtalebok og kontaktlister, til e-post, kontrakter og alt annet som disse stadig kraftigere apparatene kan brukes til.

For bedrifter er dette uholdbart. Når hånd-PC-er skal betros tilgang til bedriftskritiske applikasjoner og følsom informasjon, må de også kunne sikres forsvarlig. Datterselskapet Pointsec Mobile Technologies til det nordiske sikkerhetsselskapet Protect Data har tidligere begått beskyttelsespakken Pointsec for PalmOS. Det følger opp lanseringen av Pocket PC 2002 med sikkerhetspakken Pointsec for Pocket PC 2002.

Systemet er utviklet med tanke på store organisasjoner, i tråd med profileringen av Pocket PC 2002 som en plattform for hånd-PC-er til profesjonelt bruk. Pakken består av brukeridentifisering, aksesskontroll, automatisk sterk kryptering av alt som lagres på hånd-PC-en, og sentralt administrerte regler for hvordan disse funksjonene skal implementeres. Reglene kan blant annet bestemme tallet på tillatte mislykkede påloggingsforsøk før brukeren stenges ute. En fjernhjelpsfunksjon gjør det mulig for en bruker som har glemt sin PIN-kode å få den endret ved å kontakte administratoren per telefon.

Levering er lovet til november i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.