Nordisk TV-kanal avler amerikansk nettportal

De nordiske allmennkringkasterne skal lansere en nordisk TV-kanal med digital distribusjon. Samtidig planlegger de å lage en portal på Internett i samarbeid med Nordisk Ministerråd. Redaksjonen skal være USA-basert.

De nordiske allmennkringkasterne skal lansere en nordisk TV-kanal med digital distribusjon. Samtidig planlegger de å lage en portal på Internett i samarbeid med Nordisk Ministerråd. Redaksjonen skal være USA-basert.

Tor Paulsen, kontorsjef i NRK Aktivum forteller at planen er å lage en portal i sammenheng med TV-kanalen Scandinavian Channel.

- Portalen vil bli en del av konseptet, men først setter vi i gang med TV-kanalen, så kommer nettstedet. Fokuspunkt vil sannsynligvis være USA spesielt fordi de har stor en tetthet av nettbrukere. Vi tror vi kan tilføre markedet større og bredere informasjon ved å lage denne portalen. Vi kommer til å samle informasjon som kan være nyttig for brukerne. Vi vil ha direkte pekere til alle de nordiske allmennkringkasternes nettsteder, sier Paulsen til digi.no.

I tillegg til de fem nordiske allmennkringkasterne SVT, NRK, DR, YLE og RUV skal Nordisk Ministerråd være med å sponse portalen.

- Nordisk Ministerråd støtter opprettelsen av både kanalen og portalen. De støttet kanalen med en halv million kroner og vil også støtte en portal. Det er snakk om at de skal legge inn informasjon fra det offentlige Norden, sier Paulsen.

Foreløpig er det ikke tenkt tanker omkring hvor mye trafikk de ønsker på portalen eller hvor store annonseinntekter de tar sikte på å få. Portalen vil sannsynligvis få en redaksjon hovedsakelig basert i USA.

- Redaksjonen vil være en kombinasjon av folk som sitter i Scandinavian Channel i USA, og folk fra de nordiske allmennkringkasterne. Fra Norden skal man blant annet tilrettelegge stoffet og komme med aktuelle pekere.

Navnet på portalen er ikke endelig bestemt, men Paulsen regner med at den vil hete noe med "Scandinavian Channel". Domenet "www.scandinavianchannel.com" er allerede opptatt av et selskap som tilbyr domenenavnregistrering, så de ser ut som allmennkringkasterne må finne på noe annet.

- Vi er i gang med å jobbe for å få et domenenavn, sier Paulsen.

Til toppen