JUSS OG SAMFUNN

Nordiske sjefer skeptiske til e-handel

En undersøkelse av Andersen Consulting understreker at Europa fremdeles ligger et godt stykke bak USA både når det gjelder i hvilken utstrekning man bruker e-handel, men også når det gjelder holdninger. Nordiske bedriftsledere inntar en "vente og se"- holdning,

Hilde Nyman
10. sep. 1999 - 15:31

Nordiske ledere har i liten grad hatt det travelt med å komme i gang med e-handel, viser en undersøkelse utført av Andersen Consulting. Konsulentselskapet gjennomførte undersøkelsen i mai 1999 blant 350 ledende bedriftsledere i Europa og 60 i USA.

Totalt er det 40 prosent av de nordiske lederne som inntar en "vente-og-se" holdning ved å si seg enig i at det er bedre å avvente enn å være den som først går i gang med e-handel.

Svenskene er mest avventende av de nordiske bedriftslederne; hele 48 prosent svarte bekreftende på utsagnet, mens nordmenn er minst avventende av de nordiske lederne med 35 prosent som sa seg enig.

De fleste bedriftsledere som deltok i undersøkelsen mener at de enkelte lands regjeringer skal ta del i utviklingsarbeidet av e-handel. Hele 88 prosent ber om at regjeringer legger opp til et tett samarbeid med industrien. Mange mener også at styringsmaktene har en viktig rolle, spesielt ved å være med på å utarbeide et felles rammeverk for de reguleringene som er nødvendige i Europa (83 prosent) og ved å legge til rette for IT og Internett i skolen (87 prosent).

Bare 40 prosent av deltakerne i undersøkelsen ville karakterisere sine e-handelsprosjekter som vellykkede, og av disse blir bare åtte prosent beskrevet som svært vellykket.

Mindre enn en tredjedel (29 prosent) er overbevist om at man bør ha startet allerede nå hvis man skal ha suksess på lang sikt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.