Nordmann blir effektsjef for neste Matrix-film

En ung mann fra Notodden har fått en drømmejobb i Hollywood. Han skal ha ansvaret for de visuelle effektene i The Matrix Revolutions.

En ung mann fra Notodden har fått en drømmejobb i Hollywood. Han skal ha ansvaret for de visuelle effektene i The Matrix Revolutions.

The Matrix Reloaded-filmen har gått på kino en måneds tid, men arbeidet med neste film, The Matrix Revolutions er godt i gang. Faktisk er filmen allerede ferdig innspilt. Men siden det aller meste av filmen er datagrafikk, gjenstår det likevel en hel del før det endelige resultatet er klart for verdenspremiere 5. november i år.

    Les også:

Ansvaret for de visuelle effektene i The Matrix Revolutions har Bård Anders Kasin (22) fra Notodden fått, skriver Varden. Han ble denne uken hyret som technical director for filmen, som utgis av Warner Bros.

Kasin, som er én av gründerne i Multimedia Innovation og prosjektleder med ansvar for visuelle effekter i det samme selskapet, har ifølge Varden drevet med denne typen arbeid i sju år. Men utdannelse utover videregående skole har han likevel ikke.

Til tross for dette har Kasin og selskapet hans greid å vekke nok oppmerksomhet til å få ansvaret for effektene i en film som kanskje først og fremst vil være kjent for nettopp effektene. Ifølge Varden har Kasin og Multimedia Innovation blant annet vært svært sentrale i verdenslanseringen av nye Volvo XC 90.

Les hele intervjuet med Kasin her i Varden.

Til toppen