KARRIERE

Nordmann blir sentral i Microsoft

To mann mellom Birger Steen og Steve Ballmer.

Birger Steen, Microsoft
Birger Steen, Microsoft Bilde: selskapet
18. mai 2009 - 08:02

Fem år etter han tok over stillingen som Microsoft-sjef i Russland er Birger Steen klar for nye oppgaver.

Nordmannen hentes nå til en nyopprettet toppstilling ved Microsofts hovedkontor i Redmond, USA

Steen blir fra i sommer ansvarlig for programvaregigantens globale salg mot SMB-markedet og får flere tusen ansatte under seg, skriver Finansavisen.

Nok en gang klatrer Steen dermed på karrierestigen, og denne gangen blir det kun to mann mellom han og toppsjef Steve Ballmer på selskapets organisasjonskart.

Lederkabalen

Etter det digi.no erfarer vil nordmannen rapportere til Eduardo Rosini, corporate vice president for SMB og partnere. Rosini svarer igjen til chief operating officer (COO) Kevin Turner som sitter helt på toppen i ledergruppen sammen med Ballmer.

Avdelingen Steen får ansvar for har ifølge Finansavisen over en kundemasse som til sammen råder over IT-budsjett på én trillion dollar. Alt i alt dreier det seg om rundt 135 millioner bedrifter.

Birger Steen har tidligere jobbet i Schibsted-systemet og ledet i sin tid SOL. Senere tok han først over toppjobben i Microsoft Norge, og har senere steget raskt i gradene.

Han har blitt godt lagt merke internt i selskapet for innsatsen i Russland. Etter han tok over sjefstolen i 2004 har Microsoft ekspandert kraftig i det folkerike landet. Omsetningen har tidoblet seg og antallet ansatte har vokst fra 150 til over tusen hoder.

- Den russiske virksomheten har blant annet vunnet prisen for «best performing country» to ganger under hans ledelse. Dette er en pris og en fysisk pokal som deles ut til selskapets beste avdeling, forteller Tommy Ødegaard, som er ansvarlig for SMB-markedet og partnere i Microsoft Norge.

Birger Steen sitter i skrivende stund på fly over Atlanteren fra Paris til Seattle. Digi.no er i kontakt med han per mail og kommer tilbake med mer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.