Nordmann: - Cell Network passet ikke inn

Cell Strategy , som opprinnelig ble finansiert av Cell Network, selges nå til Adcore. Den norske gründeren Bjørnar Jensen mener at Adcore er en mer passende partner etter at Cell Network fusjonerte med Mandator.

Cell Strategy, 100 prosent eid av de ansatte, kjøpes opp av Adcore.

Cell Strategy ble etablert i januar 2000 av Peter Nordström og nordmannen Bjørnar Jensen, som eide tyve prosent hver av selskapet. Cell Network bidro med finansiering under oppstarten og fikk opsjon på å overta hele selskapet, men planene tok etterhvert en annen form:

- Årsaken til at vi ikke valgte Cell Network var at selskapet utviklet seg til å bli et annet selskap enn det vi opprinnelig laget en avtale med, sier administrerende direktør Bjørnar Jensen til digitoday.no.

- De vi opprinnelig hadde kontakt med var Jan Carlzon, Marcus Backlund og Rune Rinnan. Men etter at Cell Network og Mandator ble slått sammen, ble mye av fokus og ledelse skiftet slik at "matchen" ikke ble riktig. Cell Network er etter fusjonen med Mandator mer et tradisjonelt IT-selskap, mens vi ønsker å være i en bedrift som satser tyngre mot "den nye økonomien", sier Jensen.

- Adcore er den rette partneren for å ta steget videre. Selskapet innehar høy kompetanse innen både tradisjonell konsulentvirksomhet og innenfor e-business. Vår egen kompetanse og bedriftskultur passer bra til Adcore. Vi er nå en av de største innen e-strategi i Europa med 130 konsulenter i ti land. Hittil i år har vi omsatt for 75 millioner SEK og hver konsulent omsatte annualisert for 2 millioner kroner, forteller Jensen til digitoday.no.

Adcore utsteder 7.6 millioner aksjer til aksjonærene i Cell Strategy. Avtalen innebærer at Adcore overtar 40 prosent av aksjene i Cell Strategy, resten overtas snart, noe som priset Cell Strategy til 370 millioner SEK for to dager siden med en aksjekurs på i underkant av 50 SEK. De to siste dagene har aksjekursen til Adcore falt til sist omsatte kurs på 39 kroner, etter at den var helt nede i 33 kroner i går, noe som verdsetter avtalen til omlag 295 millioner SEK i skrivende stund.

Jensen og Nordström låner 33 millioner kroner fra selskapet for å finansiere kjøpet av aksjene.

Les mer om: