RESULTATERFINANS

Nordmann har patent på netthandel - sitter på potensiell gullgruve

Det lille Kristiansand-selskapet Bellboy sikret seg i 1993 patent på Internett-handel i Norge og Europa, avslører digi.no. Nå skal selskapet kreve avgift fra alle som selger varer og tjenester over Internett og telefon.

Einar Ryvarden
28. sep. 1999 - 15:28

Det lille norske selskap Bellboy International sitter på en patent om Internett-handel som gjør at de kan kreve lisensavgifter fra alle Internett-butikker i Europa og kanskje USA frem til 2013. Med advoktathjelp skal selskapet kreve avtaler og penger fra hele Internett-bransjen.

Rolf Wilhelmsen har skutt gullfuglen: 17. desember 1993 søkte Bellboy om patent på en fremgangsmåte for å gjennomføre sanntidsoppslag og kjøp over it-nettverk eller telefonsystem. Omtrent samtidig ble world wide web og Mosaic-klienten lansert.Men den utrolige trege søknadsprosessen gjør at Bellboy først nå i 1999 kan begynne å kreve inn lisensavgift på alle som etter hvert har lansert telefon- eller Internett-bestillingssystemer, blant annet det internasjonale flybillettsystemet Amadeus og norske butikker som Onlineclub,Filmweb og matvaretjenesten Hakon Rett Hjem. Bellboy-patentet skiller seg fra vanlige patenter ved at det bare beskriver en fremgansmåte, ikke et teknisk prinsipp.

- Patentet vårt har vært en vel bevart hemmelighet, nå skal vi gjøre den kjent. De fleste mennesker blir ganske sjokkert når de forstår hva dette er. Du skal være flink hvis du skal drive handel på Internett og greie å unngå Bellboy-patentet, sier Wilhelmsen til digi.no.
Bellboys patent
Norsk patent nr. 17 98 88 beskriver et system der brukeren over et allment tilgjengelig nett får se på den sanne leveranse-situasjonen, så bestille direkte og til slutt få en bekreftelse i sanntid.Dermed dekker patentet de fleste systemer for bestillinger over telefon, internett og mobil-nettet.Du kan lese om patentet i denne patentdatabasen
Finn ut mer om ...
Nordlandsdatawww.bilguiden.no

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Da euroen kom til Trondheim
Da euroen kom til Trondheim
Jan Haudemann Andersen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.