KARRIERE

Nordmann helt til topps i Steria

Kjell Rusti rykker opp til internasjonal lederrolle.

18. jan. 2011 - 09:01

For ganske nøyaktig fem år siden overtok Kjell Rusti (50) ansvaret for Steria i hele Skandinavia. Forfremmelsen kom etter mangeårige gode resultater som administrerende direktør for IT-konsulentselskapets norske avdeling.

Nå rykker Rusti videre oppover i systemet, faktisk helt opp i selskapets internasjonale toppledelse.

Steria Norge og den skandinaviske virksomheten har lenge gjort det jevnt over bedre enn Steria internasjonalt. Slik sett kommer ikke opprykket som noen stor overraskelse.

- Har du funnet en magisk formell som ledelsen i Paris liker spesielt godt?

- Resultatene i Skandinavia har i hvert fall blitt lagt merke til de siste årene, det er ingen tvil om det, sier Kjell Rusti til digi.no.

Rykker opp i Sterias internasjonale toppledelse: Kjell Rusti.
Rykker opp i Sterias internasjonale toppledelse: Kjell Rusti.

I en pressemelding fremhever han at forfremmelsen er en direkte anerkjennelse av jobben de vel tusen medarbeiderne deres i Skandinavia har gjort gjennom flere år.

Nordmannen hentes inn til virksomhetens øverste nivå, «executive committe», som består av 11 toppledere fra Europa og Asia. Slik får Rusti en svært sentral rolle i selskapet som teller nær 20.000 medarbeidere spredt over kontorer i 16 land.

Rusti vil ikke ha behov for å flytte for å virke i sin nye stilling. Overfor digi.no bekrefter han at han skal fortsette å jobbe fra Oslo.

Norge er et lite land, med har likevel markert seg med flere internasjonale opprykk i IT-bransjen de senere årene, kanskje særlig i Microsoft-systemet.

Kjell Rusti begynte sin karriere i Steria Norge som administrerende direktør i Bull (nå Steria) i 1998. Han kom da fra stillingen som divisjonsdirektør for systemleveranser i Easy AS. Han tidligere jobbet i Tietoenator (ISI), Thranegruppen (Tørrkopi), Handelshøgskolen BI og Forsvarets Forskningsinstitutt.

Rusti er tidligere leder av Den norske Dataforening. Av utdannelse er han er cand. scient. fra universitetet i Oslo 1985, og siviløkonom fra BI, 1984.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.