Nordmann lover 1.000 ganger raskere harddisker

En Stjørdals-mann har søkt patent på et prinsipp han mener vil speede opp farten på dagens harddisker 1.000 ganger.

En Stjørdals-mann har søkt patent på et prinsipp han mener vil speede opp farten på dagens harddisker 1.000 ganger.

Bjørn Breivik heter mannen som, ifølge avisen Østlendingen, har tatt patent på et prinsipp for datalagring.

Breivik har slått seg sammen med det lille programvareselskapet SK Data, som til vanlig lever av å selge spesialprogramvare til glassprodusenter. Sammen har de levert inn en søknad til Patentstyret. Selv om det tar tid å få en eventuell godkjennelse, gir en søknad høy beskyttelse.

- Vårt prinsipp vil øke både farten på aksess (tiden som brukes for å finne frem til der data er lagret) og lese/skriving av data med 1.000 ganger, hevder Per Erik Lorentzen, SK Data-sjef overfor digitoday.no.

Akkurat hvordan den nye harddisken fungerer vil ikke Lorentzen diskuterer, men han jobber ikke med noen ny Opticom-teknologi.

- Lagringsenheten vi søker patent på bygger 99,5 prosent på eksisterende magnetisk/mekanisk teknologi som dagens harddisker bruker. Men vi mener å ha funnet en ny mulighet for å organisere disse dataene, sier Lorentzen til digitoday.no.

SK Data har så vidt begynt med jakten på partnere for å finansiere internasjonal patentering og lisensiering av teknologien.

Patentsøknader er offentlig etter at alt papirarbeidet er ferdig, men søknaden fra SK Data er foreløpig ikke kommet så langt.

Til toppen