RESULTATERFINANS

Nordmenn bak IT-satsing i Spania

Norske Systek bidrar med etablering av mobil-portaler for spanske operatører. Løsningen kombinerer web, WAP og SMS.

Ole-Andreas Krohn
12. des. 2000 - 15:16

Det norske selskapet Systek AS har bidratt med arkitekt og prosjektleder for å sette opp en mobil-portal med personlige tjenester som adressebok og kalender til Amena og eresMas, som er store mobil-portal operatører og innholdsleverandører i Spania.

Selskapets oppdragsgiver var Sigma Solutions i Spania som dannet en prosjektgruppe sammen med Systek og 5 egne utviklere.

Systek , som arbeider med utvikling av mobilt Internett og internettløsninger for sanntidssystemer i Norden, ble hentet inn til prosjektet for å bidra med prosjektetableringen og arkitekturdesignet.

- Arkitekturen i mobilportalen er åpen og basert på Linux/Apache/Cocoon og XML, noe som har muliggjort at data lagres ett sted og presenteres på WEB, WAP og SMS, sier Bjørn Sloth, markedsansvarlig i Systek AS i en pressemelding.

- En bruker kan både hente adresser fra sin adressebok og få ut oversikt over alle avtaler for en dag via denne SMS-tjenesten, fortsetter Sloth.

Sigma Solutions i Spania, som ledes av nordmannen Geir Ståle Tennfjord, er et nystartet datterselskap av Sigma AB i Sverige.

Sigma AB er en ledende leverandør av konsulenttjenester innen forretningsområdene e-solutions, embedded solutions og engineering solutions. Konsernet, som har rundt 3.000 medarbeidere i 11 land, fokuserer på løsninger for interaksjon, innovasjon og integrasjon.

- De mobile tjenestene har blitt integrert, og dataene synkronisert med en eksisterende Web-løsning. Selv om SMS er en primitiv teknologi så er den mye mer utbredt enn WAP i Spania, og vi legger derfor vekt på å legge så mye funksjonalitet som mulig inn i SMS versjonen, avslutter Sloth.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.