Nordmenn elsker netthandel

Nordmenns skepsis til netthandel er borte, og vi handler som aldri før på nettet.

Nordmenns skepsis til netthandel er borte, og vi handler som aldri før på nettet.

Nordmenn handler ivrig på nett, og Norge har tatt over for USA som det største landet for norske Visa-brukere. I fjor handlet vi for 1,7 milliarder kroner på nettet bare i Norge.

Informasjonssjef for Teller (tidligere Visa), Thomas Midteide, uttalte tidligere i år til digi.no at Norge er det landet som har utmerket seg sterkest på netthandel i verden.

    Les også:

Omtrent halvparten av norske Visa-kortbrukere gjør nå netthandelen i norske nettbutikker. Og veksten fortsetter dramatisk. Så langt i år tilsvarer det et beløp på 1,3 milliarder kroner. Tilsvarende tall for samme periode i fjor var 779 millioner kroner.

Med Visa verden over har vi handlet for 2,9 milliarder kroner hittil i år, som er en økning på 45 prosent så langt i år, skriver Aftenposten.

For tre år siden var det USA som ledet an netthandelen i Norge med betydelig handel fra amazon.com. I dag har de norske bokhandlerne også kastet seg på netthandel og kan konkurrere spesielt på kjappere levering.

Nordmennenes netthandel fordeler seg med 30 prosent til norske butikker, 50 prosent til andre land i Europa og 20 prosent til verden for øvrig inkludert USA.

I dag er det over 500 butikker og korthandlerne har fått et stort tilbud å velge mellom.

De typiske nettbutikkene er innen reise, fly, telebutikker og forbrukerelektronikk.

Etter Norge er det Storbritannia norske netthandlende tyr mest til.

Norske Visa-brukere handlet totalt for hele 4,5 milliarder kroner over hele verden via nettbutikkene tilknyttet Teller i fjor.

Til toppen