Nordmenn foretrekker mobilkamera

Nordmenn foretrekker mobilkamera

De fleste av dem som tar digitale bilder, bruker mobilkamera, viser ferske tall.

Ny og bedre kamerafunksjonalitet på mange mobilmodeller gjør at mange kutter ut de tradisjonelle, digitale kompaktkameraer.

47,8 prosent av alle nordmenn på over 17 år tok bilder i påsken, viser en landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av InFact for Sony Ericsson i Norge. Av de vel 1000 som ble spurt brukte nesten 60 prosent mobilkamera, noe som er 13 prosentpoeng flere enn i julen, i følge en tilsvarende undersøkelse gjennomført rett etter juleferien.

Samtidig var det langt flere av dem som tok bilder som brukte mobilkamera i påsken enn i julen. Økningen fra jul til påske varierer med mellom 11 og 16 prosentpoeng i de ulike aldersgruppene.

Ikke overraskende var bruken fortsatt høyest blant ungdom, og hele 80 prosent av dem mellom 18 og 24 år som tok bilder i påsken svarer at de benyttet mobilkamera. Mer overraskende er det at over 45 prosent av dem på over 60 år som tok bilder i påsken, benyttet mobilkamera. Til sammenlikning var andelen 31 prosent i denne aldersgruppen i julen.

– Dette viser en høy og kraftig økende bruk av mobilkameraer blant nordmenn i alle aldersgrupper – i en periode hvor mange reiser og beveger seg mye utendørs. Det sier National Account Manager Erik Sandsmark i Sony Ericsson i Norge.

Så mye som 23,4 prosent i Sony Ericssons undersøkelse svarte at de tror mobilkameraer vil ta over for digitale kompaktkameraer i fremtiden.

Til toppen