Nordmenn handlet for 18 milliarder på Internett i 2002

Nordmenns skepsis til å handle med kort på Internett er i ferd med å avta, mener direktør Agnes Beathe Steen Fosse i Eforum.

Nordmenns skepsis til å handle med kort på Internett er i ferd med å avta, mener direktør Agnes Beathe Steen Fosse i Eforum.

Vi handler stadig mer på Internett. I fjor skal 1,7 millioner nordmenn ha kjøpt varer og tjenester for 18,4 milliarder kroner på nettet, viser en ny undersøkelse.

Ifølge undersøkelsen, gjort av MMI på oppdrag fra Eforum, økte handelen med 43,8 prosent fra året før.

Det er flere grunner til at salget har økt. En viktig årsak skal være at nordmenn har blitt mindre skeptiske til å bruke kort som betalingsmiddel, skriver Aftenposten.

- Fokuset på sikkerhet går ned. Det har skjedd en voldsom økning i bruk av bankkort og kredittkort. Tilliten til online betaling er økt. For første gang har det skjedd en tilbakegang i bruk av faktura, sier direktør i Eforum, Agnes Beathe Steen Fosse til Aftenposten.

Hun tror økt informasjon har ført til økt handel.

- Større utvalg. Større tilgjengelighet. Du kan sitte hjemme og handle. Du kan få noen av varene levert på døra. Det er klart folk blir mer interessert i netthandel da, hevder Steen Fosse.

Les også artikkel fra like før jul:

Til toppen