Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nordmenn håper på ny kontrakt med sveitsiske CERN

PC produsenten Tech Computers vil fremover satse mer på bærbare maskiner og servere. I løpet av kort tid håper selskapet å dra i land en ny avtale med CERN.

Ole-Andreas Krohn
10. jan. 2001 - 14:06
Tech Holding ASA melder i dag de endelige salgstallene for antall PC-enheter solgt i 2000. Totalt solgte selskapet 5.538 PC enheter gjennom datterselskapet Tech Computers AS i fjor.

Sammenlignet med 1999 da det ble solgt 5.220 enheter, viser årets salg dermed en oppgang på 6,1 prosent.

I fjerde kvartal 2000 alene solgte selskapet 1.637 PC enheter. Dette tilsvarer en oppgang på 11,7 prosent fra samme periode i 1999 da det ble solgt 1.465 enheter.

Av totalt antall solgte enheter i fjerde kvartal var det 1.315 stasjonære PC-er, 141 bærbare PC-er og 181 servere.

Selskapet sier seg fornøyd med å ha økt antallet solgte enheter i det de karakteriserer som et stagnerende marked. For inneværende år planlegger selskapet ytterligere utvidelse av varesortimentet for bærbare og servere.

- For bærbare maskiner er marginene mer pressede enn for stasjonære enheter, enhetsprisen er imidlertid høyere for bærbare, og vi kommer ut med rundt samme fortjeneste per enhet for begge disse produktene, sier daglig leder Lasse Aa Sandstone til digitoday.no.

Marginene innen servere skal derimot være noe bedre enn for de andre produktene.

Selskapet leverte i fjor 310 servere til CERN i Sveits. For inneværende år har selskapet også tilbud liggende inne hos CERN, og Sandstone regner med at en avklaring i denne forbindelse sannsynligvis vil være klar i løpet av første kvartal i år.

- Forøvrig forventer vi en fortsatt vekst innen servere, vi har mange andre gode server-kunder som er fornøyd med våre produkter, forsetter Sandstone.

Selskapet kom på børs den andre.oktober til en kurs av 5 kroner. Siden den gang har kursutviklingen i selskapet vært særdeles trist lesning for selskapets aksjonærer. Kursen ligger nå rundt kroner 1,90 per aksje. Hvilket tilsier i børsverdi på skarve 12 millioner kroner.

Selskapet omsatte i 1999 for 107 millioner kroner og vil i 2000 sannsynligvis nå en omsetning på i overkant av 130 millioner kroner.

- Det er markedet som bestemmer børsverdien, men vi har stor tro på selskapet, avslutter Sandstone, som ikke utelukker han selv vil øke beholdningen av aksjer i selskapet fremover, til digitoday.no.