Nordmenn kan få storkontrakt med IBM

Det lille norske programvareselskapet Sevenmountains forhandler med IBM og Sun om et omfattende samarbeid. Sammen skal partene gjøre Java til en reell utfordrer til Microsoft Windows og Office.

Det lille norske programvareselskapet Sevenmountains forhandler med IBM og Sun om et omfattende samarbeid. Sammen skal partene gjøre Java til en reell utfordrer til Microsoft Windows og Office.

Sevenmountains fra Bergen kan være i ferd med å treffe den blinken alle mindre programvareselskaper sikter mot. En kontrakt med IBM eller Sun vil øyeblikkelig løfte det norske selskapet opp i den internasjonale elitedivisjonen og gi eierne en solid uttelling.

- For oss ser det ut som vi kan få en større kontrakt med IBM, men dette må IBM svare på, sier sier Morten A. Von Krogh, administrerende direktør i Sevenmountains, til digi.no.

Produktet Sevenmountains ønsker at IBM og Sun skal ta i bruk heter Taskforce, et Java-basert kontorprogramvare-system som kan legges på toppen av et minimalt operativsystem, enten på en enkle NC-er eller en PC. Konkurrentene burde være godt kjent: Microsoft Windows og Office.

Selskapet har laget et arbeidsmiljø med en rekke applikasjoner og nødvendig underliggende systemer for å koble Taskforce til nettverk, databaser og annet. Systemet lar brukeren tenke mer på dokumenter og mindre på hvilken applikasjon han/hun må velge.

Med i pakken følger dokumentadministrasjon, salgsstøtte, Internett-klient, almanakk, bildebibliotek, prosjektstyring og Lotus E-suite, som inneholder tekstbehandling, regneark og presentasjonverktøy - alt programmert i Java.

Sevenmountains var tidligere i høst i diskusjoner med selveste Oracle, men forhandlingene strandet da NCI, Oracles datterselskap som håndterer NC-markedet, skled inn i en omorganiseringsfase, sier Krogh.

Det norske dataselskapet, som har flyttet sitt hovedkvarter til Silicon Valley, har brukt de siste månedene på å finpusse Taskforce-systemet for bruk på IBM og Suns NC-er. IBM vurderer også å bruke Taskforce som ramme for San Francisco - IBMs nye Java-komponentsamling for å sy sammen tyngre bedriftssystemer.

Krogh venter en avklaring tidligst i løpet av april, kanskje ikke før til sommeren.

- Vi har fått ekstremt hyggelige tilbakemeldinger fra IBM og Sun og er derfor utålmodige. Her i Norge er vi vant til å snu oss raskt og handle. IBM og Sun er kjempeorganisasjoner. I tillegg tar det jurdiske arbeidet i USA svært langt tid, sier Krogh til digi.no.

I forrige uke inngikk Sevenmountians den første kontrakten for bruk av Taskforce med den danske skattenemnda. Her i Norge forteller Krogh at selskapet jobber med flere prosjekter, blant annet gjennom sambeidspartneren New Media Science.

Til toppen