Nordmenn kjøper ikke CD med kredittkort

Musikkbutikken Boxman opplever at svensker og finner er villlige til å handle med kredittkort over nettet. Nordmenn og dansker velger derimot god, gammeldags faktura.

Musikkbutikken Boxman opplever at svensker og finner er villlige til å handle med kredittkort over nettet. Nordmenn og dansker velger derimot god, gammeldags faktura.

Administrerende direktør Marianne Løvdal i Boxman har etter drøye to måneders drift kunnet kartlegge en del nordiske handlevaner på nettet.

Den norske online-kunden er i slutten av 20-årene, har jobb og bestiller i lunsjen eller på overtid.

- Dette er menn som er veldig interessert i ny musikk, sier hun og mener dermed at det er den klassiske, innovative nettbrukeren som handler hos Boxman.

Likevel tar han ikke sjansen på å bruke kredittkort over nettet.

- Den norske kunden velger faktura. Det er faktisk så mange som 92 prosent som velger faktura, sier hun og påstår at disse regningene også betales i etterkant.

- Jeg tror det kommer av at vi gir dem tillit ved at de kan velge faktura. Du gjør deg jo som regel ikke til kjeltring for 500 kroner, mener hun.

Ifølge Løvdal er profilen på de svenske nettkjøperne, som har kunnet velge fra musikkbutikken i ti måneder, veldig lik nordmennene.

- De har noen flere kvinner, 21 prosent i Sverige kontra 18 prosent i Norge. Svenskene handler også noe mer i arbeidstiden, mens nordmennene har høyere kjøpsfrekvens etter klokken 18, sier hun og opplyser at kortbruken er større .

Dermed er de i samme bås som sitt østlige broderfolk. Finland er det siste landet som er kommet inn i Boxman-folden. Løvdal mener det ikke er tilfeldig at finnene er langt fremme når det gjelder betaling over nettet.

- Finske banker står bak og ønsker at forbrukerne betaler med kort, mener hun og sier at profilen på kjøperne er annerledes.

- De er yngre, i begynnelsen av 20 -årene og bestiller når de kommer hjem fra skolen eller universitetet.

Lengst sør i Norden finner vi den motsatte tendensen: danskene er godt over 30 år, bestiller på jobb og foretrekker også faktura som betalingsmåte.

Til toppen