RESULTATERFINANS

Nordmenn klare som egg til å nettshoppe

I en spørreundersøkelse som digitoday.no har gjennomført fremkommer det at hver fjerde leser sannsynligvis vil handle julegaver på nettet.

6. des. 2000 - 14:51

I en uhøytidelig spørreundersøkelse som digitoday.no har gjennomførte i løpet av noen små timer 6. november, fremkommer det at en overbevisende andel av leserne i år vil gjøre sine julehandler på Internett i år.

Resultat fra 6. november.
Skal du handle julegaver på nettet?

JA, helt sikkert:
20.0%

JA, sannsynligvis:
17.5%

NEI, julegaver kjøper jeg i butikken:
42.8%

VET IKKE, det er lenge igjen til jul:
19.6%

Totalt 1244 stemmer avgitt

Over 1200 av digitodays norske lesere deltok i lyn-undersøkelsen, og generelt kan man si at leserne er godt kjent med Internett og bruker vår tjenesten ofte som et redskap i sitt arbeid. Leserne som har svart på undersøkelsen er derfor å anse som relativt erfarne internettbrukere.

I undesøkelsen svarer nesten hver fjerde leser at de sannsynligvis vil handle julegavene sine på nettet i år. Segmenteres svarene ytterligere, ser man at 20 prosent er helt sikker på å handle på nettet før jul i år, mens 40 prosent fortsatt vil bruke den gamle butikken. Selv om tallene gir relativt klar tale om et marked som er i ferd med å modnes, viser den også at det fortsatt er mange som er avventende og ikke har bestemt seg for om de skal shoppe på nettet før jul. Det bevitnes gjennom andelen av de som så langt ikke har tatt noe standpunkt i saken.

I begynnelsen da vi begynte å ta i mot svar fra undersøkelsen var tallene enda mer vridde og en stund var det faktisk flere som sa de helt sikkert ville bruke nettet til julehandelen, enn de som ikke ville det. Dette tolker vi dithen til at det er de mest aktive brukerne av digitoday.no som også svarte på undersøkelsen først, og dermed utgjør de enda mer erfarne internettbrukerne. Av disse har over halvparten svart at de helt sikkert vil julehandle på Internett.

Du kan fremdeles delta i undersøkelsen og følge med på avstemmingen fortløpende (se nedenfor). Det spennende blir å se om svarene vil endre seg noe ettersom det nærmer seg jul og om det eventuelt er flere av "Vet ikke" -ene som vil endre sine svar, og svaralternativet derav vil falle.

Skal DU handle julegaver på nettet?
JA, helt sikkert
JA, sannsynligvis
NEI, julegaver kjøper jeg i butikken
VET IKKE, det er lenge igjen til jul

Sjekk svarene

Norsk Gallup Institutt har også gjennomført en undesøkelse om den norske befolknings handlevaner mot internett før jul. Der fremkommer det at omlag 12 prosent av befolkningen vil gjøre deler av sin julehandel via Internett i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.