Nordmenn leder på beskjed-bruk

Tall fra Microsoft MSN viser at nordmenn ligger i verdenstoppen på bruk av beskjedsystemer.

Tall fra Microsoft MSN viser at nordmenn ligger i verdenstoppen på bruk av beskjedsystemer.

Ferske tall fra Microsoft viser at bruken av instant messaging, lynmeldinger, har tatt helt av her i Norge. Microsoft Messenger er totalt dominerende her i Norge.

– MSN Messenger er blitt en av de mest brukte kommunikasjonskanalene i vår nye hverdag. Nylig var en million Messenger-kontoer i Norge i bruk samtidig, en milepæl for kommunikasjonsteknologien i Norge. På en vanlig hverdag er over en halv million brukere logget på tjenesten, forteller Microsoft Norge.

Norge ligger på verdenstoppen i bruk av tjenesten, gjennomsnittsbrukeren er på i 600 minutter og i snitt har hver nordmann 30 kontakter på sin venneliste. Begge deler er helt i verdenstoppen, når vi sammenligner med andre lands bruk av MSN Messenger.

- Nordmenn er kanskje mer sosiale enn det man liker å tro. Hver måned snakker hver Messenger-bruker i 600 minutter og i snitt har hver nordmann 30 kontakter på sin venneliste. Begge deler er helt i verdenstoppen, når vi sammenligner med andre lands bruk av MSN Messenger, sier Helge Birkelund, Portal Manager MSN.no

- Tjenester som SMS og MSN Messenger øker de sosiale relasjoner. Folk sender små hilsninger, hjelper hverandre og viser at de bryr seg, i tillegg til at kontaktflaten blir vesentlig større. Jeg tror vi trygt kan si at vi snakker med flere – og vi gjør det oftere enn før, avslutter Birkelund

Selv på julaften logget folk seg på i stort antall. Det er rimelig å tro at mange av de 379.000 testet nok ut sitt nye webkamera. Med et relativt billig webkamera kan man ha live videooverføring med den man snakker med - man kan også ha "stemmesamtaler" hvor man kan prate med venner på andre siden av jordkloden gratis. Også på nyttårsaften ble Messenger flittig benyttet, hele 426.000 nordmenn var logget på tjenesten, jeg regner med noen nyttårshilsener ble overlevert via Messenger.

Til toppen