Nordmenn modne for å ringe med PC

Brorparten av nordmenn ønsker nå telefon på PC og PDA, viser en fersk undersøkelse på oppdrag fra Phonzo.

Brorparten av nordmenn ønsker nå telefon på PC og PDA, viser en fersk undersøkelse på oppdrag fra Phonzo.

En fersk MMI-analyse på oppdrag fra Skype-utfordreren Phonzo, viser at nordmenn er klar for ny mobilteknologi.

Undersøkelsen er gått ut til 826 personer i Norge og avdekker disse hovedtrendene:

  • 76 prosent av nordmenn vil være meget eller litt interessert i å benytte PC-en til å ringe med hvis de kunne spare penger på det.
  • 74 prosent av nordmenn er meget eller litt interessert i en mobiltelefon de kan koble seg på trådløse nett med og dermed lese e-post, surfe og ringe billig via nettet.

Resultatene passer Phonzo utmerket, siden de påstår å ha markedets laveste prisstruktur.

    Les også:

Administrerende direktør Pål-Vidar Lundquist i Phonzo sier han ikke er overrasket over resultatet av undersøkelsen.

– Den bekrefter bare at nordmenn nå virkelig har forstått at det å ringe ikke begrenser seg til den konvensjonelle telefonen, sier han til digi.no.

Han mener undersøkelsen viser at nordmenns hunger etter mobilt Internett gjør Norge til et meget gunstig land for en tjeneste som Phonzo. Siden lanseringen i juni har Phonzo fått 3.100 brukere, sier han til digi.no.

Phonzo er en programvaretelefon, såkalt softphone, som gir adgang til å snakke gratis mellom brukerne, og betale for kommunikasjon mot mobiler og vanlige fasttelefoner.

Bak Phonzo står blant annet MPX og Itegra-gründer Bjørn Erik Tholfsen.

Det som skiller Phonzo fra Skype er i hovedsak hvordan de går frem. Mens Skype først skaffet seg en stor base av gratisbrukere som snakker over Internett, fokuserer Phonzo fra starten av på telefoni med vanlige mobiler og fasttelefoner.

Som med Skype, er det gratis å ringe andre brukere. Men foreløpig har ikke selskapet åpnet for at man kan laste ned klienten uten å være kunde. Det er så langt bare nordmenn som kan bli kunder. Dermed kan man ikke snakke gratis med bekjente i andre land.

Til fasttelefon i Norge tar Phonzo 14 øre per minutt, til mobil koster det 1,19. Prisen til de landene selskapet mener nordmenn ringer mest, er prisen 14 øre per minutt, mens mobiler i disse landene koster 1,99 kroner å nå.

Planen er å etablere seg i hele Skandinavia, og ekspandere derfra hvis alt går bra.

Lundquist forteller til digi.no at det fra september/oktober planlegges lansering i Sverige og Danmark.

Til toppen