Nordmenn på nett med stadig flere enheter

50 prosent vekst på et år.

Nordmenn på nett med stadig flere enheter

50 prosent vekst på et år.

Analyseselskapet Norstat har på vegne av bransjeorganisasjonen Kabel Norge gjennomført en undersøkelse hvor tusen deltakere har blitt spurt om hvor mange enheter med Internett-støtte de har i husstanden. Undersøkelsen viser at det finnes omtrent 9 millioner enheter bruker nettet, fordel på de 2,2 millioner norske husstandene, som som tilsvarer 4,1 enheter per husstand og 1,8 per person. Hele tre millioner av disse enhetene ble kjøpt det siste året.

Det er kun 1 prosent av de norske husstandene som ikke har noen enheter som bruker Internett. 39 prosent av de spurte oppgir at de har én til to slike enheter i husstanden, 38 prosent har tre til fem enheter, mens 18 prosent har mellom seks og ti slike enheter.

– Undersøkelsen viser at det faktisk er hele 88.000 norske husholdninger som har over 11 enheter tilknyttet nettet, og 22.000 av dem har opp mot 20 enheter. Et norsk hjem begynner å nærme seg en liten bedrift i IT-kompleksitet, sier styreleder i Kabel Norge, Øyvind Husby, i en pressemelding.

Styreformann er i Kabel Norge og direktør for samfunnskontakt i Get.
Styreformann er i Kabel Norge og direktør for samfunnskontakt i Get. Bilde: Kabel Norge

I løpet av det siste året har 49 prosent skaffet seg én eller to nye enheter, mens 13 prosent oppgir at de har skaffet seg tre til fem nye enheter som bruker nettet.

– Vi ser en vekst i husholdningenes nett-tilkoblede enheter på hele 50 prosent bare det siste året. Dette er voldsomt, og enda et signal på den enormt raske utviklingen vi ser i nordmenns bredbåndsbruk, sier Husby, som tror dette er bare begynnelsen.

– Vi tror svært mye av veksten vi nå ser kommer fra smart-mobiler og nett-tavler samt at brukermønsteret endrer seg mot stadig mer ressurskrevende tjenester som video på nett. Og dette er bare begynnelsen. I årene fremover vil ny forbrukerelektronikk benytte nettet, og folks krav til å kunne se langt bedre kvalitet på nettet (HD og 3D) vil føre til en fortsatt kraftig vekst. Dette føre igjen til behov for nye milliardinvesteringer i nett og infrastruktur samt at nettet i fremtiden må styres smartere enn i dag, avslutter Husby.

Til toppen