BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nordmenn regner med amerikansk ASP i Europa

Det norske internettselskapet eAccount skal erobre Europa med egne, nettbaserte regnskapstjenester sammen med Citrix.

11. mai 2000 - 12:53

Etter kun to måneders drift har eAccount AS fått status som en av 86 Platinum Business-partnere hos Citrix, forteller administrerende direktør Geir Tellefsen til digi.no.

eAccount AS kjøpte tidligere i år opp Sørlandets største regnskapsbyrå for å innta Europa med egne, nettbaserte regnskapstjenester. Da bekreftet Tellefsen overfor digi.no at han hadde europeiske ambisjoner for selskapet. Nylig gjennomførte DnB Markets en emisjon som innbragte eAccount syv millioner friske kroner - penger som vil få bein å gå på når de ambisiøse ekspansjonsplanene skal virkeliggjøres.

Les mer om eAccounts internasjonale planer:
Protech-gründer gjør opp regnskap med Europa

Men for å lykkes internasjonalt, må kvaliteten på de digitale tjenestene - ikke minst hva oppetid, stabilitet og sikkerhet angår - være så nær 100 prosent som overhode mulig. Alltid. eAccount måtte derfor finne en systempartner, og valget falt på Citrix.


eAccounts bedriftsidé er å tilby kunder som i dag benytter seg av tradisjonelle regnskapsbyråer, regnskapstjenester over Internett. Over nettet kan en levere bilag og få tilgang til de aller siste regnskapstall. Ønskes ytterligere funksjonalitet, kan man velge å kjøre hele eller deler av regnskapet via en ASP-løsning basert på Citrix Metaframe.

- Våre kunder skal føle seg sikre på at noe så virksomhetskritisk som regnskapet er tilgjengelig døgnet rundt. Vårt strategiske samarbeid med Citrix gjør oss i stand til å levere den stabiliteten som kreves, skriver Tellefsen i en pressemelding.

ASP-sjef Roger Baskerville i Citrix skryter av av den generelt høye ASP-kompetansen i Norge og er godt fornøyd med å ha fått eAccount med på laget.

- Det er med partnere som eAccount vi vil ekspandere vår kundebase videre i Europa, sier Baskerville i pressemeldingen.

eAccount vil i første omgang tilby en løsning basert på Navision Financials og Citrix Metaframe. Ettersom alle regnskapsdata er lagret sentralt på selskapets ASP-servere, er det i prinsippet ikke noen forskjell om man sitter på kontoret eller på en hvilken som helst flyplass når man skal oppdatere regnskapet sitt.

Geir Tellefsen viser til Gartner Group-analyser når han skal forklare hvorfor eAccount er kommet for å bli:

- I løpet av de neste to årene er så mange som 95 til 98 prosent av de rene Internett-selskapene borte. Det er bedrifter som klarer å kombinere tradisjonell økonomi med den nye økonomien som vil stå frem som vinnerne, har Gartner Groups Peter Sondegaard tidligere uttalt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.