RESULTATERFINANS

Nordmenn tar jo-jo tendenser i Nokia med knusende ro

Resultatet til Nokia ga som vanlig store kursutslag i minuttene etter, men på Oslo Børs synes det å være "business as usual".

Oddmund Grøtte
19. juli 2001 - 12:24

Det var knyttet stor spenning til aksjemarkedet i dag etter guru Alan Greenspans halvårige legendariske "Humphrey Hawkins-taler" til kongressen, samt presentasjonen av andre kvartal fra Nokia.

Talen til Greenspan, der han fremhevet at det fortsatt er stor usikkerhet til om den økonomiske veksten er i ferd med å bunne ut, bidro til at Nasdaq falt markert 2,5 prosent i går kveld.

På børsene i Helsinki og Stockholm har det vært tildels stor kursutslag etter at Nokia i dag klokken 11.00 presenterte tallene for andre kvartal. I forkant av presentasjonen var aksjen opp omtrent seks prosent, men steg på kort tid til over 200 SEK da resultatet kom, en oppgang på nesten 12 prosent fra i går.

Typisk ved slike presentasjoner fluktuerer kursen svært mye før alle aktørene har fått tid til å lese gjennom hele rapporten. Noen minutter senere hadde kursen falt tilbake igjen og var omsatt til 187 kroner, før den nå synes å ha stabilisert seg rundt 197 kroner.


Oslo Børs derimot synes stemningen å være adskillig mer preget av at det er juli og ferie for de fleste. Totalindeksen lot seg ikke påvirke av kursfluktuasjonene i formiddag i våre naboland, men har steget marginale 0,3 prosent i etterkant. Indeksen startet der den sluttet i går, men sank litt tilbake i forkant av Nokia-tallene. I forhold til i går er indeksen tilnærmet uforandret på 1230 poeng, mens IT-indeksen er opp 0,2 prosent.


Øverst på vinnerlisten i dag troner iGroup med en stigning på formidable 27 prosent. Aksjen er sist omsatt på 1,2 kroner, en oppgang på 132 prosent i løpet av juli. Likevel er markedsverdien på selskapet beskjedne 89 millioner kroner. Ledelsen fremholdt ved årsskiftet at de skulle klare et omsetningsmål på 300 millioner kroner, og selskapet har ikke sendt ut melding om endret målsetting. Dóg har oppgangen i juli har kommet på beskjedent volum: Det høyeste antall aksjer omsatt skjedde i går med 640.000 stykk, noe som tilsvarer bare 700.000 kroner. Hittil i dag er det omsatt 400.000 aksjer.
Nera er også en av dagens vinnere med en oppgang på nesten fire prosent og stor omsetning i aksjen. Sannsynligvis er det Nokia-resultatet som er den største pådriveren bak oppgangen.


Verdt å merke er det også at markedet har sviktende tro på StepStone som nå omsettes under 1,5 kroner. Det er frykt for at selskapet må ha påfyll i en slunken kasse som gjør at flere selger unna aksjen. Ved siste resultatpresentasjon sa selskapet at de ikke trenger noen emisjon før de genererer positiv kontantstrøm, men markedet er tydeligvis av en annen oppfatning. Stepstone har falt fra over fire kroner i slutten av mai, men selskapet har ikke sendt ut noen pressemelding for å avkrefte ryktene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.