Nordmenn vil ha mobiltelefon med e-post

Norske mobilkunders avanserte bruk passer som hånd i hanske til Nokias nye smarttelefoner.

Norske mobilkunders avanserte bruk passer som hånd i hanske til Nokias nye smarttelefoner.

digi.no skrev forrige uke at 92 prosent av norske ledere bruker en eller annen form for mobil enhet eller tjeneste for å få tilgang til programvare eller data. Dette viste undersøkelser fra Coleman Parkes. Analyseselskapet påpekte også at ingen norsk leder nevnte PDA som foretrukket mobilt arbeidsverktøy. Men over 70 prosent ser for seg stødig eller «eksplosiv» vekst i mobilt arbeid i nær framtid.

    Les også:

Funnene i undersøkelsen føyer seg godt til en undersøkelse TNS Gallup har gjort på oppdrag fra Nokia, basert på intervjuer med 750 bedriftskunder i Danmark, Sverige og Norge.

- Norge har et mer avansert mobilbruk i forhold til svenskene og danskene, forteller salgssjef for løsninger i Nokia Skandinavia, Trude Gajland på en pressekonferanse i dag.

Av 250 svar fra norske bedriftskunder, oppgir 63 prosent at de kan bruke mobilen til å sende og motta e-post. De aller fleste mottar og sender mellom 11 og 50 meldinger per dag, og hele 80 prosent oppgir at det er viktig å ha tilgang til e-post under hele arbeidsdagen.

Halvparten av de som ikke benytter e-post på mobilen i dag, forventer å gjøre det innen seks til tolv måneder.

Nordmenn anser fleksibilitet som en viktig fordel med mobil, og det at man ikke trenger å ha med seg en bærbar PC for å raske svar på spørsmål.

60 prosent av bedriftskundene som ble spurt, har minst én dag i uka utenfor kontoret, hvor de ikke er tilkoblet bedriftens systemer. Hjemmekontor er ikke regnet med i dette anslaget.

- Dette viser at framtiden er her nå. Når vi i tillegg har WLAN, 3G og innebygde sikkerhetsløsninger, vil etterspørselen etter smarte mobiltelefoner bli sterkere, tror Gajland.

Det er spesielt smarttelefonen Nokia 9300i med WLAN og en rekke løsninger for e-post som blant annet denne telefonen støtter, Nokia har stor tro på.

Modellen kombinerer WLAN, fullt tastatur og fargeskjerm med 65.536 farger. Den har 80 MB internminne som kan utvides til to gigabytes med et MMC minnekort.

Nokia 9300i forventes å bli tilgjengelig i første kvartal 2006.

Til toppen