JUSS OG SAMFUNN

Noregs Mållag vil ha e-bøker uten moms

- Fritak er nødvendig for å sikre norsk litteratur i nye medier.

18. okt. 2010 - 07:34

Oslo (NTB): Styret i Noregs Mållag mener at myndighetene må innføre momsfritak på elektroniske bøker. Det er nødvendig for å sikre norsk litteratur i kampen mot engelskspråklig litteratur, mener Mållaget.

- Noregs Mållag mener at storting og regjering må se at momsfritak for e-bøker er et nødvendig tiltak for å sikre norsk språk på en ny arena, og ber om at språklige hensyn blir lagt til grunn i denne saken, i tråd med språkmeldingen. Momsfritak for e-bøker bør vedtas snarest mulig, helst i forbindelse med statsbudsjettet for 2012, opplyser leder Håvard B. Øvregård i Noregs Mållag.

Mållaget viser til at norsk er et lite språk, og at verken nynorsk eller bokmål er sikret posisjonen som samfunnsbærende språk uten en aktiv språk- og kulturpolitikk.

- De siste 50 årene har norskspråklig litteratur hatt fordel av momsfritak på bøker, statlige innkjøpsordninger for litteratur og normalavtaler for forfattere og oversettere. Styret i Noregs Mållag mener det er avgjørende å ta vare på og videreutvikle disse ordningene, ikke minst slik at de omfatter nye medier, uttaler Mållaget.

Mållaget mener e-bøker på norsk kan møte tunge tider dersom det ikke innføres momsfritak.

- Norskspråklige e-bøker vil i utgangspunktet stå seg dårlig i møtet med engelskspråklig litteratur både når det gjelder utvalg og pris. Da er det viktig at myndighetene setter i verk de tiltakene som finnes, for å sikre at norsk litteratur også har en plass i e-bokverdenen, heter det i styrets uttalelse. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.