ANALYSER

Norge dårligst på IT i Norden

Til tross for spenstige vyer fra moderniseringsminister Morten A. Meyer, fortsetter Norge å falle på offentlige IT-tjenester.

I 2001 ble Norge rangert blant de beste på offentlige IT-tjenester, men i fjor kom nedturen: Norge havnet fra toppplassering til 6. plass.

Moderniseringsminister Morten A. Meyers ambiøse plan har åpenbart ikke begynt å virke ennå, for en ny EU-måling viser at Norge har falt ytterligere en plass ned til nå 7. plass.

Aftenposten gjengir i dag IT-indeksen fra World Economic Forum som gir førsteplassen til Singapore, etterfulgt av Island, Finland, Danmark, USA og Sverige. Norge havnet på 13. plass av i alt 104 land som er vurdert. Ikke dårlig totalt sett, men elendig målt mot våre naboland, der vi havner på bunnen.

Men Norge tar førsteplassen på utbredelsen av mobiltelefon i befolkningen. Vi ligger også best an i bruk av Internett, telefon-infrastruktur og lovgivning på teknologi-området.

Vi er svakest på vitenskapelig utdanning, der vi havner på 45. plass og Regjeringens framstøt på IT-utvikling med en 47. plass, skriver Aftenposten.

Det er USA som rangerer høyest i verden på forretningsutvikling og kvalitet på forskning og utdanning.

Til sammenligning havnet Estland på 62. plass.

Norge scorer best på IT-tjenester rettet mot publikum, som for eksempel innbetaling av skatt gjennom Altinn. Norge er også best i Europa på automatisering av fødselsattester, men dårligst på automatisering av anmeldelser til politiet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.