FORBRUKERTEKNOLOGI

Norge får ikke familiepakke

For lite marked for billigversjon av Windows 7.

25. aug. 2009 - 11:01

I sommer ble det klart at Microsoft planlegger å tilby en såkalt familiepakke av Windows 7, som vil kunne installeres på opptil tre pc-er.

Det ble også tidlig klart at dette tilbudet kun vil komme i utvalgte land, men ikke før natt til i dag ble det klart hvilke. Norge er ikke med på listen.

Pakketilbudet blir tilgjengelig for kunder i Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Sveits, Østerrike, Nederland og Sverige, i tillegg til USA og Canada. Det avslører Microsofts Brandon LeBlanc i dette blogginnlegget.

LeBlanc understreker at tilbudet om tre lisenser til en billigere penge blir midlertidig. Det er ikke kjent hva prisen blir, men det blir naturligvis lavere enn tre enkeltlisenser til sammen.

Han avslører også at alle kunder som benytter seg av tilbudet om forhåndsbestilling innen 1. september får fullversjonen av Windows 7 til samme pris som det oppgraderingspakken vil koste.

For lite marked

Microsoft i Norge tilbyr ikke forhåndsbestilling av Windows 7, og det viser seg at det norske markedet heller ikke får familiepakken.

- Vi skulle gjerne tilbudt dette, men det har noe med rangering av landenes størrelse å gjøre. Norge er ikke blant de største markedene i Europa, sier Microsofts Norges Windows-direktør Isabella Alverberg til digi.no.

Alveberg har likevel noen ekstra opplysninger utover det LeBlanc skriver om familiepakken.

Billigere enn i Norge

Hun opplyser at det midlertidige tilbudet, så vidt henne bekjent, blir tilgjengelig for salg til og med 31. desember, altså ut året. Hun forteller også at pakken som skal selges i Sverige er den engelske fullversjonen av Home Premium.

Det er altså bare å ta en aldri så liten harrytur dersom dette skulle friste.

- Vil du ha en kommentar til det? La oss si det sånn, i disse dager er alt mulig, sier Alveberg.

Den engelske versjonen av Home Premium enkeltlisens finnes på tilbud i enkelte andre land. Det er som vi tidligere har skrevet store prisforskjeller på Windows 7 i ulike markeder.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.