Norge har fått sin første T-Rex

IBM på Hamar har begynt å ta i bruk en z990 stormaskin – «T-Rex» – til 25 millioner kroner.

IBM på Hamar har begynt å ta i bruk en z990 stormaskin – «T-Rex» – til 25 millioner kroner.

Stormaskinen z990 – kalt «T-Rex» etter den populære kjøttetende dinosauren – ble lansert i fjor, og er den kraftigste av stormaskinene til IBM. Den første z990 i Norge tas i bruk i disse dager på IBM Strategic Outsourcing, selskapets datasentral på Hamar. Her vil den gradvis overta oppgavene til de eldre S/390-maskinene, samtidig som sentralens kapasitet utvides.

    Les også:

IBM-sentralen på Hamar dekker nesten 60 prosent av markedet for IT-tjenester til lokal forvaltning, det vil si kjøring og drifting av lønn- og personalapplikasjoner, regnskap og skatteregnskap for kommuner, fylkeskommuner og helsesektoren.

Sentralen styrer også Infobank, tjenesten som lar menigmann sende inn og søke etter opplysninger i offentlige registre, samt valgløsninger for 70 prosent av norske kommuner. Andre applikasjoner er Eiendomsregisteret, kredittopplysninger fra Bonnier og Norsk oppgjørssentral.

z990 gir nye muligheter innen betjening, integrasjon og administrasjon av dynamiske forretningsapplikasjoner. Maskinen har ordninger som gjør det mulig å dedisere prosessorer til blant annet Java og Linux, slik at applikasjoner på disse plattformer kjøres spesielt effektivt. Denne evnen vil være en viktig del av sentralens markedsføring for å trekke til seg nye kunder.

Til toppen