Norge holder på å miste tråden

Compaq mener Norge mister tråden. Den trådløse gateway CP-2W skal fullføre utviklingen, også i norske hjem.

iPaq CP-2W (CP står for Connection Point, W for Wireless) er Compaqs andre aksessenhet som kombinerer basestasjon for trådløs Ethernet med en beskjeden svitsj for kablet nettverk. Den selges til samme pris som forgjengeren, og har en rekke avanserte egenskaper som gjør den til et betraktelig bedre produkt. Betegnelsen iPaq oppfattes vanligvis som Compaqs hånd-PC. Compaq selv bruker den for en rekke produkter som gir tilgang til nettet uten å være fullverdige PC-er.

- Vi selger flere enheter for trådløs kommunikasjon enn noen an Compaq-avdeling i Europa, forteller produktsjef Verner Hølleland. - Vi mener Norge helt holder på å miste tråden. Når folk erfarer hvor praktisk trådløst nettverk er på jobben, vil de gjerne ha det hjemme også. CP-2W skal sørge for å tilfredsstille denne gruppen.

Enheten ble lansert i USA i september i fjor, og vil innen et par uker være tilgjengelig i volum i Norge. Prisen er fastsatt til 2690 kroner.

CP-2W har en antenne som utveksler trådløst Ethernet med klienter inntil 100 meter unna, etter standarden IEEE 802.11b. Hvis det er påkrevd, kan man sette opp flere CP-2W slik at trådløse brukere fritt kan vandre mellom dekningsområdene til hver av dem, uten å miste kontakt med nettverket (såkalt "roaming"). Den har en utgang merket "Internett", hvor du plugger inn bredbåndsforbindelsen, og til fire lokale PC-er eller skrivere, som svitsjes automatisk i 10 eller 100 megabits per sekund, avhengig av nettkortene i klientene.

Blant de innebyggede egenskapene er oversettelse av nettadresser (NAT eller Network Address Translation) som lar én offentlig IP-adresse deles av opptil 253 lokale enheter gjennom apparatets DHCP-server. Det er en innebygget brannmur, og de nødvendige protokollene for å støtte et virtuelt privat nett mellom enheter på hver side av brannmuren. Brannmuren kan justeres med en "demilitarisert sone" slik at man kan bruke en tilkoplet maskin som webserver.

Til toppen