Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norge i bakleksa med videomøter

Flest bedrifter tar møtene sine på gamlemåten, ifølge undersøkelse.

Eksempel på videokonferanse.
Eksempel på videokonferanse. Bilde: Polycom

Drøyt 40 prosent av norsk næringsliv bruker videokonferanse som en erstatning for deler av møtevirksomheten.

Dermed ligger vi langt bak både Finland og Sverige, der tallene er henholdsvis 73 prosent og 54 prosent, ifølge en undersøkelse utført i regi av teleselskapet TDC og TNS Gallup.

De skal ha spurt nærmere tusen virksomheter i Norge, og fant at norske ledere i mindre grad motiverer sine ansatte til digitale møter. Bare 27 prosent av norske sjefer gjør det. Halvparten av finske ledere gir slik oppmuntring, mens det tilsvarende tallet i Sverige er 41 prosent, heter det i en pressemelding fra TDC.

- Kravene om bruk av videokonferanse for å kutte kostnader og reisetid er klart sterkere i Finland enn hos oss. Finnene har en praktisk og økonomisk tilnærming til dette, mens vi i større grad er opptatt av de miljømessige sidene ved videokonferanse, sier TDCs Peter Gustafsson i meldingen.

Det er ingen grunn til å anta at utbredelsen er noe større i offentlig sektor. En annen undersøkelse i fjor høst viste at 64 prosent av norske topp- og mellomledere aldri har brukt videokonferanse i sin arbeidssituasjon.

Andelen som ikke har brukt det lå i den undersøkelsen noe høyere i det offentlige med 66 prosent, mot 62 prosent i privat sektor.

    Les også: