Norge med i samarbeid mot nettsvindel

12 land, deriblant Norge og USA, skal samarbeide for å begrense og forfølge nettsvindlere.

12 land, deriblant Norge og USA, skal samarbeide for å begrense og forfølge nettsvindlere.

Internett har gjort det enkelt å handle over hele verden og samtidig svindle over hele verden. Og takket være sprikende lovverk, tidkrevende prosesser og tidssoner, slipper mange svindlere fri.

12 land har derfor samlet seg i et samarbeide som skal bekjempe svindel med nettbutikker, auksjoner og kredittkort-rot, skriver Computerworld.com.

Problemene er blitt en alvorlig brems for internasjonal netthandel, mener partene i samarbeidet. Får vi ikke dette problemet under bedre kontroll, vil det sette en alvorlig brems på bruken av Internett.

Ledet an av amerikanske Federal Trade Commission, har forbrukermyndighetene i 12 land slått seg sammen. Følgende land er med i samarbeidet: USA, Norge, England, Australia, Canada, Danmark, Finland, Ungarn, Mexico, New Zealand, Sør-Korea, Sverige og Sveits.

De 12 landene har laget to nettsteder som skal forenkle klageprosessen. econsumer gir deg oversikt over klageorganene i de 12 landene på en rekke språk. Partene har lovet hverandre å etterforske svindel som stammer fra sitt eget land. For norsk politi kan for eksempel ikke etterforske kriminalitet i USA, skriver Computerworld.com.

I tillegg til det offentlige klagestedet, bruker samarbeidet en FTC-database for å logge klager og informasjon. Denne basen er stengt for publikum.

Her i Norge går klagene på norske nettsteder til Forbrukerombudet.

http://www.econsumer.gov/

Til toppen