ANALYSER

Norge mest på nett i Europa

Nesten tre av fire bruker Internett hjemme hver eneste dag.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. nov. 2010 - 13:52

Oslo (NTB): Nordmenns rykte som ivrige nettbrukere opprettholdes av funnene i undersøkelsen Eurobarometer. Hele 92 prosent har tilgang på internett hjemme, og 98 prosent har mobiltelefon.

Det plasserer oss på europatoppen når det gjelder bruk av ny teknologi, skriver forskning.no.

Professor Svein Sjøberg ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved Universitetet i Oslo har analysert tallene fra undersøkelsen. Hans analyse viser at Norge ligger foran alle de nordiske landene i internettbruk både på jobben og hjemme, og at 42 prosent av befolkningen ikke lenger har fasttelefon.

Norge og Nederland ligger øverst i andel av befolkningen som har PC hjemme med henholdsvis 93 og 96 prosent. 73 prosent av oss surfer på nett hjemme hver dag, mens 53 prosent av oss bruker internett på jobben hver dag. Det siste tallet er høyest i Europa, og også høyere enn bruken i USA og Japan.

70 prosent av danskene er på nett hjemme hver dag, mens 68 prosent av svensker er det samme. Bare litt over halvparten av finnene er på daglig på nettet hjemmefra.

Professor Sjøberg mener at disse resultatene motbeviser det som lenge er hevdet fra bredbåndsbransjen, nemlig at Norge er sinker når det gjelder bredbåndsutbygging.

- Dataene fra Eurobarometer viser at vi ikke har noen krise og at vi er ikke er noen bredbåndsinke, sier han.

I Eurobarometer-undersøkelsen er over 1.000 voksne i 32 europeiske land blitt intervjuet om IKT-bruk og tilgang til internett. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.