KORTNYTT

Norge.no blir egen virksomhet

25. aug. 2004 - 12:35

Prøveprosjektet norge.no blir fra 1. januar 2005 egen virksomhet underlagt det nye Moderniseringsdepartementet, skriver departementet i en pressemelding i dag. norge.no har eksistert siden januar 2000 med drift underlagt Fylkesmannen i Sogn og Fjordane.

- Prøvetiden er over for norge.no. Merkevaren og domenenavnet er allemannseie og fra nyttår av blir norge.no egen virksomhet med fortsatt base Leikanger og Sogn og Fjordane, sier moderniseringsminister Morten Andreas Meyer.

Arbeids- og administrasjonsdepartementet har evaluert prosjektet. Konklusjonene fra så vel arbeidsgruppe, fagavdeling og politisk ledelse er at norge.no er liv laga. Fra nyttår av blir prosjektet en egen enhet.

- norge.no skal være inngangen for folk flest til offentlig informasjon og offentlige tjenester og basen for virksomheten blir fortsatt Leikanger. Uavhengig av forvaltningsnivåer skal det offentlige Norge ha ett ansikt utad, sier Meyer.

I dag jobber det 14 personer i norge.no. I tillegg til drift av nettstedet, driver norge.no en publikumstjeneste som gir brukerne hjelp til å finne frem i det offentlige via telefon, e-post og nettprat.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.