Norge nøler med aksjehandel etter børs

De fire største forretningsbankene i Sverige planlegger en egen "Internett-børs" som overtar ved Stockholmsbørsens stengetid. - God idé, mener norske nettmeglere, men avviser at liknende planer er i emning her hjemme.

I går brakte digitoday nyheten om at de fire største forretningsbankene i Sverige, SEB, Föreningssparbanken, Meritanordbanken og Handelsbanken, har intensjoner om å gå sammen for å lage en egen "børs" når Stockholmbørsen er stengt. Idéen er at deres enorme kundemasse i seg selv kan skape en attraktiv plattform for å skape et likvid marked.

Til sammen har de fire bankene et sted mellom 200.000 til 300.000 kunder, hvilket i seg selv kan gi et likvid marked som gjør det unødvendig å gå om en ekstern part for å sikre handel.

- Det svenske samarbeidet er ukjent for meg, men idéen er god og tanken har streifet oss. Men foreløpig har vi ingen planer om å ta initiativ til en slik konstellasjon her i Norge, sier Bjørn Morstad, leder for aksjehandel privatkunder og Internett i Christiania Markets til digitoday.

- Vi har over 10.000 registrerte brukere og det er klart at dette er "en asset" som vi hele tiden leter etter inntektsbringende muligheter for, sier Morstad videre.

digitoday.no har ikke lykkes i få kommentar fra DnB Markets.

Blant de mindre "uavhengige" internettmeglerne er forretningsideen fra Sverige heller ikke kjent stoff.

- Dette er ukjent for meg, sier daglig leder Rolf Damman i Net Fonds ASA.

- Vi er mer opptatt av å legge forholdene til rette for handel i amerikanske aksjer på Nasdaq, NYSE og AMEX enn å prioritere "etterhandel" når Oslo Børs er stengt. Blant våre 10.000 kunder har vi registrert en mye større etterspørsel etter å gjøre handler i USA. Vi tar sikte på å få til dette i løpet av september måned, sier Dammann.

Til toppen