Norge sist i Europa med UMTS

Sense-sjef Nadir Nalbant tror Norge vil bli blant de siste landene i Europa som får 3G-tjenester for folk flest.

Sense-sjef Nadir Nalbant tror Norge vil bli blant de siste landene i Europa som får 3G-tjenester for folk flest.

Sense-sjef Nadir Nalbant tror Telenor og NetCom vil vente lengst mulig med å tilby 3G-tjenester til folk flest. Telenor har varslet en lansering i løpet av høsten, mens NetCom vil åpne UMTS-nettet først i mars 2005.

Et sentralt spørsmål er om mobiloperatørene vil legge seg på et prisnivå for 3G-abonnement som er tilpasset folk flest.

- Telenor og NetCom vil vente lengst mulig. De vil forsøke å melke GSM-nettet så lenge som mulig. Inntil de får konkurranse fra en tredje aktør som vil bygge nett, vil farten i 3G-markedet være lav, mener Nalbant.

Han antyder at det er først når Hutchinson-baserte 3 kommer inn i markedet man vil se priser som er egnet for massemarkedet i Norge. Først i 2006 vil det bli virkelig fart i 3G-markedet i Norge, tror han.

- Det er først i 2006 det vil bli fart i 3G-markedet. Norge blir dermed blant de siste landene i Europa som får 3G. Det er litt trist. Norge har jo vært et land som tidligere har vært en pådriver i lanseringen av nye teletjenester, sier han.

    Les også:

Sense-sjefen forteller at selskapet ønsker å selge tjenester i de nye mobilnettene når tiden er inne for det. Tidligere har mobilselskapet Chess varslet at det ønsker tilgang til 3G-nettet. Nalbant i Sense tror imidlertid det kan ta lang tid før de små aktørene får tilgang. En årsak til det er at det vil ta tid å forhandle frem hvilke vilkår som skal gjelde i de nye nettene.

- Avtaleverket ligger der, men vilkårene er ikke avtalt. Det kan ta tid, sier han.

Til toppen