JUSS OG SAMFUNN

Norge sist i Vest-Europa med nødnett

Nå må lokale hensyn vike, krever Transport- og kommunikasjonskomitéen.

Bilde: Per Ervland
3. aug. 2011 - 08:22

Oslo (NTB): Det er tverrpolitisk enighet om at lokale ønsker ikke kan få bremse den videre utbyggingen av nødnettet.

Partiene i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget er enige om at nødnettet må raskt på plass. Om lag 1.750 nye basestasjoner skal settes opp de neste tre årene, skriver Nationen.

Lars Myraune (H) viser til opplysninger som tyder på at enkelte nødetater opplevde kommunikasjonsvansker i håndteringen av krisesituasjonen ved Utøya.

– Vi vet ikke når den neste krisen kommer, derfor må nødnettet bygges ut raskt. Det kan være snakk om liv og død, sier han til Nationen.

Myraune omtaler seg selv som sterk tilhenger av lokaldemokrati.

– Men vi kan ikke risikere at lokale hensyn trenerer utbygging av nasjonalt viktig infrastruktur, som hovedveier, jernbanetraseer og nettverk for nødkommunikasjon.

Både Bård Hoksrud (Frp) og Hallgeir Langeland (SV) sier at ingenting skal få forsinke utbyggingen av nødnettet.

– Når det gjelder samfunnskritisk infrastruktur, må vi være tydelige på at det ikke aksepteres at noen stikker kjepper i hjulene, sier Hoksrud.

Norge er siste landet i Vest-Europa som får landsdekkende nødnett. Det skal stå ferdig i 2015. Vedtak om utbygging i seks politidistrikter på Østlandet ble fattet i 2006. Det sto ferdig i år, tre år etter planen. Prisen for det nye nødnettet vil bli om lag 6 milliarder kroner. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.