Norge svakere på IT-produktivitet

Norge er ikke like flink som blant annet USA, Finland og Sverige til å skape økt produktivitet ved å utnytte informasjonsteknologi.

Det viser en undersøkelse fra Economist Intelligence Unit, skriver Aftenposten.

Norge var i sin tid best på å skape økt produktivitet viser tallene fra OECD, men det var i perioden 1990 til 1995. I denne perioden hadde vi et høyt bidrag til produktivitetsøkning, viser tall fra undersøkelsen.

Men 1996-2002 har Norge falt ned til en 5. plass av de 26 landene som er analysert. Veksten er nesten halvert. Våre nordiske naboer Sverige og Finland har gått forbi, samt Irland. USA og Østerrike har også krøpet forbi Norge, skriver Aftenposten.

Hovedgrunnen til at vi taper terreng skal være for lite effektiv bruk av IT her til lands.

Norge er ikke alene om å ikke klare å utnytte IT-faktoren. Store land som Tyskland, Frankrike og Italia har også blitt hengende etter.

Economist konkluderer med at Europa både må øke IT-kompetansen i befolkningen, fremme innovasjon og konkurranse. Samtidig trekkes det frem at det offentlige må bli en avansert IT-bruker. Det slås også fast at små og mellomstore bedrifter sliter mest med å utnytte IT, skriver Aftenposten.

Til toppen