Norge vant mesterskap i programmering

NTNU-laget /dev/duff gikk seirende ut av helgens nordeuropeiske mesterskap i programmering.

NTNU-laget /dev/duff gikk seirende ut av helgens nordeuropeiske mesterskap i programmering.

Søndag vant NTNU-laget /dev/duff det nordeuropeiske mesterskapet i programmering – The 2004 ACM Northwestern Europe Programming Contest. Mesterskapet ble arrangert av Lunds Tekniska Högskola og var sponset av IBM. De to beste lagene går videre til verdensmesterskapet i programmering i Shanghai i april 2005.

Tevlingen er åpen for lag fra universiteter og høgksoler. NTNU-laget slo 41 lag fra Belgia, Danmark, Finland, Storbritannia, Tyskland, Irland, Island, Luxemburg, Nederland og Sverige. Et svensk lag, Three-Headed Monkey fra Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, kom på andre plass. Disse to går altså videre til VM i Shanghai der de møter 73 andre vinnere av regionale programmeringsmesterskap. Til sammen kjemper 4200 lag fra 1600 universiteter og høgskoler verden over om å bli med på VM.

Under et tilsvarende nordvesteuropeisk mesterskap i fjor kom de samme to lagene på topp, men da var det svenske laget best.

Tevlingen går ut på å løse så mange som mulig av ni oppgaver under høyt tidspress. De to beste lagene greide begge syv oppgaver, mot maksimalt fem for de andre lagene. NTNU-laget vant på best tid.

Til toppen