Norge vil ikke ha Linux

Nesten ingen i Norden kjøper Linux-bærbare, og Asus gir opp.

Den første Eee-maskinen fra Asus
Den første Eee-maskinen fra Asus

Nesten ingen i Norden kjøper Linux-bærbare, og Asus gir opp.

Da Asus lanserte den første bærbare mini-PCen i den etter hvert ganske omfattende Eee-familien, ble maskinen kun levert med Linux som operativsystem. Maskinen solgte i bøtter og spann, blant annet i USA, hvor maskinen lenge var vanskelig å oppdrive etter lansering i fjor høst.

Senere gjorde Asus det mulig å få kjøpe maskinen med Windows XP i stedet, mot en høyere pris eller med svakere maskinvare. De fleste av Asus' konkurrenter i dette markedet leverer maskinene kun med Windows XP, og også Asus har lansert Eee-maskiner som kun leveres med Windows som operativsystem.

Nå viser det seg at Asus vil stoppe salget av mini-PCer eller netbooks med Linux i Norden. Årsaken er at nesten alle kundene velger Windows.

- Det går ikke rent økonomisk, sier Anders Haby i Asus Nordic til idg.se.

Den første Eee-maskinen fra Asus
Den første Eee-maskinen fra Asus

- Vi har betydelig flere modeller enn våre konkurrenter, og det er krevende å ha alle på lager. Har vi ulike operativsystemer, blir det enda flere modeller, og det bli vanskelig å holde styr på så mange forskjellige, forklarer Haby.

Han synes det er kjedelig at selskapet nå legger ned salget av maskiner med Linux, men viser til at selskapet i første rekke må tenke på økonomien.

Kunder som fortsatt ønsker seg en Eee-maskin med Linux, må nå enten kjøpe den i et annet land, med de ulempene det innebærer, eller å kjøpe en Windows-maskin og installere Linux selv.

Haby vil overfor idg.se ikke avvise at det kan dukke opp Linux-modeller igjen på et senere tidspunkt, dersom det blir behov for dette.

    Les også:

Til toppen